Policie otevřela další POL POINT. Najdete ho na Folmavě

13. říjen 2022 17:55, aktualizováno

V Plzeňském kraji funguje další POL POINT. Jde o místo, kde lidé můžou nahlásit trestný čin nebo přestupek prostřednictvím videohovoru s policistou. Nově ho lidé najdou i v budově policejní stanice na Folmavě na Domažlicku.

Policie otevřela veřejnosti už druhé bezobslužné kontaktní místo. Po Městě Touškov ho teď nově lidé najdou i na Folmavě na Domažlicku. Tzv. POL POINTY by měly usnadnit komunikaci poškozených lidí s policisty. Další jsou podle policie v plánu ve Zbirohu, v Plané, ve Starém Plzenci a na Klatovsku.

V POL POINTU je možno řešit jakýkoliv podnět, který občan vůči policii potřebuje. „Pro některé druhy trestních činů se to jeví jako velice vhodné,“ řekl Jaroslav Vild, ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Jako příklad uvedl některé mravnostní trestní činy, kdy je komunikace s policií pomocí videohovoru pro poškozenou osobu příjemnější.

Nový POL POINT mohou využívat i Němci

POL POINT na Folmavě bude fungovat v několika jazycích. Je pro město přínosem, protože na stanici je omezený počet policistů. „Obsazenost stanice je nyní 24 hodin a jsme v pohraničním pásmu, kde je mnoho obchodních center, najíždí nám sem sousední návštěvníci z Německa a ani ti se nevyhnou nějakému protiprávnímu jednání,“ sdělil ředitel územního odboru domažlické policie Pavel Zoubek. I v urgentních případech tak může POL POINT pomoci k vyřešení nahlášeného trestného činu.

autoři: Martina Klímová , Iva Štěpánková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio