Policie prošetřuje rekonstrukci ostravského domu kultury, oprava se protahuje

7. únor 2014

Rekonstrukce Domu kultury Akord v Ostravě se protahuje. Dělníci budou pracovat na místě až do poloviny roku. Opravy měly být přitom hotové už loni v létě. Rekonstrukci navíc prověřuje protikorupční policie.

Útvar pro odhalování korupce a finanční kriminality se zajímá o 15 zakázek, včetně té na opravu domu kultury. Zatím ale obvinění nepadlo. „A to i vzhledem na skutečnost, že doposud nedošlo s ohledem na rozsah materiálů, které byly zajištěny, ke skončení analýzy těchto materiálů a dopřesnění skutkových závěrů,“ vysvětlil dozorující státní zástupce Vít Koupil.

Ředitelka Domu kultury Akord Darina Daňková se s kriminalisty potkala jen jednou: „Policie si od nás vyžádala jen materiály, to už je rok. Od té doby nic nevíme.“

Hotová ještě není velká šatna, chybí také klub pro firemní večírky a s noclehem lidé také počítat nemohou. „Hotelová část patří k těm velkým nedodělkům, pokládají se zde koberce,“ dodala Daňková.

Zakázku na rekonstrukci kulturního domu vyhrála firma VOKD. Pak se ale dostala do problémů a práce na čas přerušila. Zda nový termín dodrží, se nepodařilo u vedení společnosti zjistit. Dělníci ale aktuálně nezahálejí.

autoři: nib , iha
Spustit audio