Pořadatelé největší filmové přehlídky u nás připravili pokračování festivalu Tady Vary 21

9. listopad 2021 13:45

Pořadatelé filmového festivalu Karlovy Vary uspořádají na konci listopadu přehlídku Tady Vary 21, kde promítnou vybrané snímky 55. ročníku. Program bude ve více než 30 kinech.

Po úspěchu prvního ročníku přehlídky Tady Vary, která v roce 2020 kvůli covidové situaci zcela nahradila tradiční karlovarský festival, se organizátoři MFF Karlovy Vary rozhodli v nově započaté tradici pokračovat.

V dnech od 30. 11. do 2. 12. nabídnou Tady Vary v 36 kinech napříč republikou šest filmů, pečlivě vybraných programovým oddělením MFF KV. Stejně jako v minulém roce bude každý film v zapojených kinech uveden pouze jednou, a to ve stejný den i čas. Po vybraných projekcích budou následovat rozhovory s tvůrci, živě přenášené do všech participujících kin.

„Díky akci Tady Vary jsme dostali možnost podívat se osobně do mnoha kin, setkat se s lidmi, kteří za nimi stojí, i diváky a zažít dobrodružství, na které dodnes vzpomínáme. Hned po jejím skončení jsme věděli, že nezůstane jen u téhle jedné mimořádné akce. Chceme s kiny zůstat v kontaktu a divákům jejich prostřednictvím dál přibližovat festivalové filmy a atmosféru. A tak se letos vracíme,” uvedl prezident MFF KV Jiří Bartoška.

Tři výrazné filmy z festivalu v Cannes

Program nabídne jak ochutnávku z programu letošního MFF KV, tak dvě mimořádná uvedení. Tradiční karlovarskou sekci Horizonty budou reprezentovat tři snímky, které byly poprvé uvedeny v hlavní soutěži letošního festivalu v Cannes. Mezi nimi diváci uvidí finský film Kupé č. 6 režiséra Juha Kuosmanena nebo film Nejhorší člověk na světě režiséra Joachima Triera. Třetici canneských snímků uzavře očekávané historické erotické drama Paula Verhoevena Benedetta.

Filmová představení budou ve všech zúčastněných kinech probíhat vždy od 17 a 20 hodin. Vstupenky na filmy jsou k dostání pouze na pokladnách zúčastněných kin, a to od 9. 11. Více informací a kompletní program najdete na www.kviff.com.

autoři: Martin Hrnčíř , nkr | zdroje: Český rozhlas , KVIFF
Spustit audio