Poslechněte si Neklid. Podcastový thriller o vině, strachu a vztahu, který zašel příliš daleko

1. září 2021

Seriál, který nepustíte z hlavy. Poslechněte si nový podcastový thriller Neklid o dokonalém vztahu, který skončil tragicky. Pro nejsilnější zvukový zážitek si nasaďte sluchátka, zavřete oči a nechte se pohltit Neklidem!

Petra je studentkou, která si přivydělává jako taxikářka. Jedné noci sveze i o něco staršího Šimona, který už v jejím životě zůstane. Nikdy nechodila s nikým podobným, jako je Šimon. Rozumí jí, je starostlivý, empatický. I pro Šimona je to první velký, dalo by se říct až osudový, vztah. Jsou ideální pár. Nic jim nechybí. 

Brzy se sestěhují, ale společné bydlení odstartuje spirálu zvláštních situací. Nábytek mění své místo. Ze stěn se ozývají děsivé zvuky. Vysvobozením se stává oslava prvního výročí na horské chatě. Petra ovšem neví, že uniknout strachu není tak snadné. 

Autorkou námětu a scénáře je spisovatelka, dramaturgyně a scenáristka Klára Vlasáková, která byla za svou knihu Praskliny nominována na Cenu Jiřího Ortena. V pěti epizodách pracuje s různými úhly pohledu a vnitřními prožitky postav.

Jejich vnímání podtrhuje využití binaurálního zvuku, technologie, která přináší posluchačům vtahující audio zážitek, jako kdyby právě stáli v místnosti s postavami příběhu a slyšeli, co slyší ony. Proto si pro nejsilnější zážitek nasaďte sluchátka, zavřete oči a nechte se pohltit Neklidem.

Strach nikdy nebyl tak blízko.

Účinkují: Viktor Kuzník, Tereza Císařová, Adam Ernest, Tereza Hofová, Natália Drabiščáková a další
Napsala: Klára Vlasáková
Dramaturgie: Kateřina Rathouská
Zvuk: Dominik Budil a Ondřej Gášek
Hudba: Ondřej Gášek aka Aleff
Režie: Natália Deáková
Režie, animace a střih videa, vizuály: Diana Cam Van Nguyen
autor: Josef Kokta
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka

O Neklidu

Neklid je podcastový seriál o vztahu, který zašel příliš daleko. O podivných zvucích, které nejdou dostat z hlavy. A o noci, co všechno změní. Nechte se vtáhnout psychologickým audio thrillerem, kde pravda a lež nejsou tak jednoznačné, jak se zdají být. Neklid vás pohltí i díky unikátnímu prostorovému zvuku. Proto si nasaďte sluchátka a poslouchejte.

Připravili

Účinkují: Viktor Kuzník, Tereza Císařová, Adam Ernest, Tereza Hofová, Natália Drabiščáková, Radovan Klučka, Zuzana Ščerbová, Sára Faltová, Jakub Král, Kristýna Folprechtová, Kristian Páca, Vilém Tycar, Kristýna Šobíšková a Dana Reichová

Námět a scénář: Klára Vlasáková

Dramaturgie: Kateřina Rathouská

Režie: Natália Deáková

Zvuk: Dominik Budil a Ondřej Gášek

Zvukový design a hudba: Ondřej Gášek aka Aleff

Asistentka režie: Dana Reichová

Režie, animace, střih videa a vizuály: Diana Cam Van Nguyen