Poslední víkend prázdnin je nabitý akcemi. Vybrali jsme pro vás

27. srpen 2021

V Olomouckém kraji se poslední prázdninový víkend nudit nebudete. 

Jesenicko

Příznivci turistiky se můžou v sobotu vypravit na dvanáctikilometrový výlet s průvodcem, který zájemce zavede do zapomenutých osad v Rychlebských horách, konkrétně do Vojtovic, Nové Vésky a Hraničné. A přiblíží si dramatické osudy tohoto tajuplného koutu na severu Olomouckého kraje. Odjezd autobusu s účastníky výletu je v 7:35 ráno z Jeseníku.

Děti, které mají pro strach uděláno se v sobotu večer můžou vydat na strašidelnou stezku odvahy v areálu zlatokopeckého skanzenu ve Zlatých Horách. Akce s názvem Odvážné loučení s prázdninami začíná ve 20 hodin. S sebou si nezapomeňte vzít lucernu se svíčkou. Svítilny na baterky nejsou podle pořadatelů povolené. 

Jesenické Priessnitzovy lázně potěší v neděli všechny příznivce dechové hudby. Na své si přijdou v hudebním altánu, kde od 15 hodin vystoupí kapela Brass Band Šohaj. V případě nepříznivého počasí se akce přesune do kongresového sálu. 

Olomoucko

Především pro příznivce uniforem a muziky je určený Festival vojenských hudeb, který začíná v pátek o půl šesté odpoledne na Horním náměstí v Olomouci. Pokud dnešní program nestihneme, nezoufejte. Přehlídka bude pokračovat i v sobotu večer.

Akvarijní ryby, terarijní zvířata, krmiva, rostliny, chovatelské potřeby a mnoho dalšího si budete moct nakoupit v sobotu na olomouckém Výstavišti Flora. Na chovatelské burze Aquatera, kterou bude areál hostit od osmi do dvanácti hodin. 

Parkoviště u sportovní haly Ecce Homo ve Šternberku bude v sobotu patřit silákům. Utkají se tam v extrémních disciplínách, které prověří nejen jejich sílu, ale taky vůli i odhodlání. Závod Strongman začíná v jednu hodinu po poledni. Konat se bude za každého počasí. 

Prostějovsko

Kemp Žralok u Plumlovské přehrady provoní v sobotu kotlíkové guláše. V areálu se bude od 9 hodin ráno konat jubilejní desátý ročník soutěže ve vaření tohoto oblíbeného lidového pokrmu. K dobré chuti zahraje DJ Václav Kopka. 

Příznivci hasičů by měli zamířit do Kostelce na Hané. V neděli od 9 do 18 hodin se tam bude konat Den otevřených dveří nové hasičské zbrojnice

Odpoledne plné zábavy si můžete v neděli užít se svými dětmi na hřišti za sokolovnou v Prostějově-Čechovicích. Ve 14 hodin tam začíná akce Putování pohádkami. Pokud dorazíte, můžete se těšit na svezení historickým traktorem, malování na keramiku, divadelní představení nebo skákací hrad.

Přerovsko

První pozvánka míří na středověký Helfštýn. Od pátečních devíti hodin ráno se v areálu hradu koná tradiční setkání uměleckých kovářů Hefaiston. Výstava jejich prací, ukázky kování a soutěže potrvají na hraních nádvořích do nedělního odpoledne. 

Na výstavu drobného zvířectva si můžete o víkendu zajet do Horní Moštěnice. Na své si na ní přijdou i děti, pro které organizátoři připraví například skákací hrad a projížďky na ponících. Akci hostí zámecká zahrada. V sobotu je přístupná od 13 do 22 hodin, v neděli od 9 do 16 hodin. 

Akce s názvem Den obce se koná v sobotu od dvou hodin odpoledne v areálu Kiosek za hasičskou zbrojnicí v Teplicích nad Bečvou. Pokud dorazíte, můžete se těšit například na vystoupení skupin Hudecká muzika Franty Kopeckého a The Retrievers. Pro děti organizátoři nachystají skákací hrad, vodní fotbal nebo malování na obličej. 

Šumpersko

Především malí kuchaři by neměli váhat nad výletem do Pradědova dětského muzea v Bludově. Už v pátek tam startuje víkendový dětský gastrofestival. Jeho součástí bude celá řada gastrodílniček. Akce se koná až do neděle vždy od půl jedenácté dopoledne do půl šeště večer.

Areál městských sadů v Mohelnici dnes v pět hodin odpoledne ožije třídenním Folkfestem. Podle organizátorů nabídne nejen hudební vystoupení na pódiu, ale taky večerní jamování nebo společné zpívání u táborového ohně. Na přehlídce nebudou ani letos chybět známí hudebníci, jako například Robert Křesťan a Druhá travá, Petr Bende nebo Jarret. 

Soutěže pro děti, nafukovací skluzavku, řetízkový kolotoč, ale taky posezení u ohně, zpívání s kytarou a opékání špekáčků. To vše nabídne akce Loučení s prázdninami, na kterou si můžete zajít v neděli mezi čtrnáctou a sedmnáctou hodinou do parku u bývalých skláren v Rapotíně. 

Spustit audio