Posluchači opět obdivovali naši novou budovu. Některé věci tu vynikly, tvrdí pamětníci obchodu s nábytkem

21. listopad 2022

Dohromady šest dní otevřených dveří jsme pro naše posluchače na podzim roku 2022 nachystali v naší nové budově na Pavelčákově ulici. Zájem byl pokaždé velký. Poslední exkurzi si lidé mohli užít ve svátek 17. listopadu. Jak se jim v nových prostorech líbilo?

Lidé, kteří ve čtvrtek navštívili v rámci Dne otevřených dveří Český rozhlasý Olomouc, přicházeli z různých důvodů. Zajímalo je třeba, jak dopadla rekonstrukce budovy, kterou znali dlouhá léta jako prodejnu nábytku.

„Prohlídka byla velice zajímavá, vzpomněla jsem si na prostory, které tu byly předtím. Teď je to krásně udělané a zvlášť vysílací studio je úplně špičkové. Moc se mi to líbilo,“ nechala se slyšet jedna z posluchaček.

„Až teď vynikly některé věci. Třeba můstky na přecházení.“
Jeden z návštěvníků Dne otevřených dveří ČRo Olomouc

Další z příchozích zase ocenil prvky, kterými budova disponuje už řadu let. Panu architektovi, který tu budovu navrhoval už před dávnými lety, se to opravdu povedlo. Ale až teď vynikly některé věci. Třeba můstky na přecházení,“ zmínil a dodal: „Celkově z toho mám vynikající dojem. Tuto budovu vám přeji.“

Někteří šli na Den otevřených dveří primárně s cílem vidět budovu zevnitř. Ale byli překvapeni tím, co všechno prohlídka obsahovala. „Člověk si doma pustí rádio třeba k něčemu nebo jen tak mimoděk. Vysílání tak hezky plyne, ale ani si neuvědomí, kolik je za tím každodenní práce a příprav. Klobouk dolů,“ ocenila jedna z posluchaček práci tvůrců obsahu vysílání Českého rozhlasu Olomouc. 

Mnoho lidí zajímalo, jak vypadají vysílací studia, případně, jak se pracuje se zvukem. Ti nejodvážnější dokonce usedli k mikrofonu a vyzkoušeli si moderátorskou práci. Jak to dopadlo? Poslechněte si reportáž Dity Vojnarové, která ve čtvrtek 17. listopadu budovou také provázela. 

Další Dny otevřených dveří pro vás chystáme zase v roce 2023. Dozvíte se o nich s předstihem v našem vysílání i zde na webových stránkách.

Spustit audio

Související