Pošta v Českém Těšíně zřídila speciální přepážku pro Poláky, chce zmenšit fronty

5. únor 2014

Pošta v Českém Těšíně zakročila proti takzvané balíkové turistice. Obyvatelé města si stěžovali na velké fronty kvůli polským obchodníkům, kteří využívali levnějších služeb v Česku.

Na pobočce pošty v centru Českého Těšína kvůli tomu zřídili speciální přepážku pro polské klienty. Polští internetoví obchodníci totiž dokázali svými balíky zablokovat přepážky třeba na půl hodiny. Stížnosti lidí i radnice ale zabraly.

„Je už to všechno ustálené a zvládnutelné,“ pochvaluje si opatření vedoucí českotěšínské pošty Šárka Byrtusová. Kvůli náporu polských balíků přijala pošta další pracovnici. Speciální přepážka funguje pro hromadná podání.

„Chodí z boční strany pošty a mají tam svoji přepážku, která obsluhuje nad pět kusů balíků,“ vysvětluje vedoucí pošty.

Změnu si pochvalují hlavně podnikatelé, kteří se bez pošty prakticky neobejdou. „Určitě je to pozitivní zjištění, že nebudou řady a nebude se tak dlouho čekat,“ říká jeden z klientů pošty Robert Gazda.

Odbavení lidí by navíc v budoucnu mohlo být na českotěšínské pobočce ještě rychlejší. Pošta totiž počítá se zavedením vyvolávacího systému, který se osvědčil v jiných městech.

autoři: nib , stj
Spustit audio