Posviťme si s M. Veselovským na politiky v Horním Jiřetíně

27. září 2010

Ve středu 29. září přivítá moderátor Radiožurnálu Martin Veselovský v diskusi lídry všech politických stran a hnutí usilujících o hlasy voličů v komunálních volbách v Horním Jiřetíně.

Na jeho otázky budou odpovídat: Branko Glavica ze Sdružení nezávislých kandidátů pro zachování a rozvoj Horního Jiřetína a Černic, Petr Leichner z hnutí Dialog, Vladimír Buřt ze Strany zelených a Anna Kratochvílová z Komunistické strany Čech a Moravy.

Zajímá vás, jak se má chovat Horní Jiřetín, jehož další existence není slučitelná s prolomením limitů na těžbu hnědého uhlí? Poslouchejte diskusi přenášenou živě Radiožurnálem a Českým rozhlasem Sever po sedmnácté hodině. Pokud máte možnost, můžete se diskuse zúčastnit i osobně v restauraci Pošta v Mostecké ulici v Horním Jiřetíně.

Budeme se ptát, zda stojí za to kultivovat veřejný prostor obce, udržovat komunikace či rekonstruovat kanalizaci. Nakolik a případně jakým způsobem zasahuje do hlasování těžební společnost Czech Coal a.s.? Padnou samozřejmě také otázky, které zajímají nejen jiřetínské občany: vyplatí se těžit hnědé uhlí jako palivo? Jak vyčíslit cenu kulturní krajiny a tradiční zástavby? A na jaké úrovni se mají tyto otázky rozhodovat?

Debatu vysílá živě po 17.00 hodině Český rozhlas 1 - Radiožurnál a Český rozhlas Sever. Hodinu před půlnocí odvysílá záznam debaty Český rozhlas 6.
Český rozhlas nabídne také videopřenos debaty na zpravy.rozhlas.cz.

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace