Přátelství je, když… Takhle to vidí účastníci projektu #SayHi a Ben & Mateo

12. listopad 2021

Co je podle vás opravdové kamarádství? I o tom je taneční projekt #SayHi. Zpěváci Ben a Mateo se nad tím také zamysleli a natočili video o přátelství a šikaně.

Taneční projekt #SayHi je v plném proudu. Holky a kluci v Česku i v zahraničí poctivě trénují na velké finále. Společné tréninky jsou pro spoustu z nich také příležitost se lépe poznat, třeba se i skamarádit a zamyslet se nad tím, co pro ně přátelství vlastně znamená. A přesně o tom #SayHi je. 

Zapojte se do #SayHi i vy >>

Zpěváci Ben a Mateo jsou tváří letošního ročníku #SayHi a překvapilo je, kolik fanoušků jim psalo o svých zkušenostech se šikanou. A tak se o tom rozhodli natočit video, které si můžete pustit i v tomto článku. Každý se totiž může postavit proti ubližování druhým.

Jinde si pomocí aktivity, při níž můžou všichni táhnout za jeden provaz, připomněli, že jsou parta a i neshody ve třídě se dají společnými silami překonat. Na ZŠ J. V. Sládka ve Zbirohu dokonce páťáci tancují choreografii #SayHi každé ráno.

Podívejte se na malou ukázku toho, co jste nám vy, naši posluchači, na téma přátelství poslali.

Přátelství a láska je to nejlepší v životě. Přátelství je drahá věc, nikdy by nás nenapadlo co bychom dělali, kdyby nebylo přátel.
Marlen a Barča

Ten tanec mě baví. Je to dobrá píseň, protože se cítím nabitý energií. A i ten, co si nevěří, jestli umí tancovat, to nakonec zvládne.
Přátelství pro mě hodně znamená. Dobrý kámoši si věří a pomáhají. Chrání nás. Přítel se se vším svěří a táhne za jeden provaz. Čím víc kámošů tím lepší.

Ernest

Tancuje se mi úplně super, tahle choreografie je moc dobrá, jednoduchá, ale každý ji může tancovat po svém. Díky tomu si můžeme najít i nové přátele. Celkově pro mě znamená přátelství hodně. Protože bez přátel bychom to nebyli my.
Eliška

Přátelství pro nás znamená: pomůžeme si, jsme upřímní, nelžeme si, dokážeme se usmířit a dokážeme si poradit mezi sebou.
Jiří a Jíra

Přátelství pro mě znamená pomoc kamarádovi v nouzi, když ho druzí šikanují a ubližují mu. Já pomohl spolužačce na základní škole, když se spolužák pokusil o šikanu.
Tonda

S co znamená přátelství pro vás? 

autoři: Dagmar Jegerová , kpe

Související