Pravidla natáčení a vysílání volebních vizitek kandidátů do Evropského parlamentu

8. duben 2014

Volební vizitky kandidátů do Evropského parlamentu jsou součástí předvolebního vysílání Českého rozhlasu. Jaká jsou pravidla pro jejich natáčení a vysílání? Na jaké konkrétní otázky budou všichni kandidáti odpovídat? Informace nabízíme v přiložených dokumentech.

Všechny kandidující subjekty obdrží jednotný dotazník, který zajišťuje stejný prostor a stejné podmínky pro všechny kandidující subjekty. Respondenti dostanou otázky k dispozici dopředu, aby se mohli připravit, nesmějí ale při natáčení používat připravený text nebo poznámky.

Kvůli shodným podmínkám se vizitky předtáčí před zahájením vysílání (kandidáti tak nemohou reagovat na své protikandidáty). Vše je natáčeno ve studiích Českého rozhlasu a v jediné verzi. Prostor dostanou lídři kandidátek všech kandidujících subjektů. Pokud lídr této možnosti nebude moci nebo chtít využít, může za sebe nominovat další kandidáty na kandidátce příslušného subjektu. Pořadí vysílání vizitek na jednotlivých regionálních stanicích bylo určeno během losování dne 2. 4. 2014.

Detaily upravují přiložená pravidla, která dostávají také všechny kandidující subjekty.
Všechny vizitky budou od zahájení vysílání dostupné na speciální stránce zpravodajského webu.

Termín vysílání: od 23. 4. 2014
Vizitky budou zařazeny v odpoledním vysílání ve všední dny v čase od 14 do 16 hodin (podle programových schémat jednotlivých regionálních stanic)

Stopáž: cca 4-5 minut pro každou vizitku

Spustit audio
autor: Oddělení komunikace