Pražské Primátorky jsou veslařským svátkem. Je to jedinečný závod, popisuje olympionička Antošová

16. září 2021
Na férovku s V. Hradilkem

Hostem sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem je trojnásobná olympionička ve veslování Lenka Antošová. Jak vzpomíná na olympiádu v Tokiu? Jaké je veslovat s vlastní sestrou? A jak vypadá typická příprava veslařky? Poslechněte si celý rozhovor!

Ty máš měsíc po olympiádě v Tokiu a teď tě čekají pražské Primátorky. Jaké bylo tvoje období po olympijských hrách? 

Dala jsem si volno. Opravdu jsem systematicky netrénovala. Občas nějaký sport byl, ale dala jsem si dlouhé volno a až před pár dny jsem začala trénovat. 

Čtěte také

Co pro tebe tenhle závod v Praze znamená? 

Pro mě je to veslařský svátek. Je to nejstarší závod u nás a má dlouhou tradici. Vždycky si vážím toho, že tam můžu startovat. 

Jak velký rozdíl je závodit v osmi lidech? Ty se věnuješ hlavně dvojskifu, ale na Primátorkách budeš na osmiveslici. Co to pro tebe znamená?

Je to velký rozdíl, ale musím říct, že příjemný. Je to oživení toho stereotypu. Letos pojedu skif, ale pojedu i ČZU osmu a na to se moc těším. 

Dočetl jsem se, že letos je pravidlo, že se Primátorek nesmí zúčastnit členové profesionálních klubů. Je to proto, aby tam byla vyrovnanější konkurence?

Asi ano – aby nebylo předem jasné, kdo vyhraje. I proto jedu skif, protože bych musela závodit za Děčín, ale ve skifu můžu závodit za Slávii. 

Jaké to je závodit v centru Prahy?

Je to moc krásné. Máme hodně diváků, takže je to příjemné a pro mě jedinečné.

Sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem každý čtvrtek živě na Radiožurnálu Sport
autoři: Vavřinec Hradilek , vla

Související