Přestávka nám ublížila, hodnotí zápas se Steauou sparťané. Pasivní hru potrestal Stancu

27. červenec 2016

Ani výbuch, ani důvod k nějaké velké radosti. Tak hodnotí čeští zástupci své první zápasy ve 3. předkole Ligy mistrů. Plzeň remizovala s ázerbájdžánským Karabachem 0:0. Sparta sice doma gól dala, nakonec ale hrála s rumunskou Steauou Bukurešť také nerozhodně - 1:1. Na vině byl i herně ustrašený druhý poločas, do kterého šel pražský tým s vedením.

„V kabině jsme se bavili o tom, že chceme hrát stejně jako konec první půle. Bohužel zůstalo u řečí a nepřenesli jsme to na hřiště,“ litoval sparťanský gólman David Bičík.

Znovu se ukázalo, jak se hráči pod tlakem nutnosti uhrát dobrý výsledek najednou začnou koncentrovat jen na jednu složku hry – defenzivu.

„Hned po třech minutách měli šanci, to nás tlačilo k tomu, že jsme se snažili víc bránit. Ale ani jsme si nevytvářeli brejkové situace. Nebyl to chaos, ale bylo to nedůsledné,“ popisoval Aleš Čermák, který po návratu do Sparty dostal šanci ve středu zálohy hned v prvním těžkém a důležitém utkání.

Pražský tým ale zvládl mezihru jen do přestávky, pak už jako by chyběl tvořivý hráč, kterým byl na druhé straně střelec vyrovnávajícího gólu Bogdan Stancu.

„Přestávka nám ublížila. Postupně jsme zmizeli ze hřiště a soupeř ovládl hru. Vzadu jsme to celkem dobře drželi, ale pak Stancu fantasticky trefil přímák a to se těžko chytá,“ vystihl druhý poločas střelec první branky Josef Šural.

Čtěte také

„My jsme silní, pokud máme balon na polovině soupeře, ale to jsme v druhé půli neměli. Stancu je vynikající hráč, reprezentant. Ale my máme jiné hráče, kteří jsou schopní podat výborné výkony. Ale v druhé půli jsme se k tomu nedostali, tak to prostě někdy je,“ hodnotil trenér Zdeněk Ščasný.

Sparta musí doufat, že se podobný výpadek nebude opakovat. Jinak bude Liga mistrů nejméně na další rok jen vzdáleným snem. Rozhodující odvetu v Bukurešti odehraje český vicemistr příští středu. Výkop je naplánován na 19 hodin a 45 minut.

autoři: mva , vman
Spustit audio