Při požáru v domě s pečovatelskou službou v Chrudimi zemřela jedna klientka

23. prosinec 2022 06:07

Při požáru v domě s pečovatelskou službou v Chrudimi ve čtvrtek odpoledne zemřela jedna klientka. Oheň je již uhašen, nikdo další nebyl zraněn. ČTK to řekl starosta Chrudimi František Pilný (ANO).

„Vyhořel jeden byt. O ostatní klienty jsme se postarali, nikdo další není v ohrožení života, všichni mají kde bydlet,“ uvedl Pilný. Zemřela žena, která byt obývala. Podle Pilného začalo v bytě hořet kolem 17:00.

„Požár nahlásil požární hlásič, který máme v každém bytě. V tu chvíli tam přišla pečovatelka a zavolala hasiče. Proto se oheň nerozšířil a zásah byl rychlý, ženě už ale nebylo pomoci,“ uvedl Pilný. Příčiny vzniku požáru a okolnosti úmrtí vyšetřuje policie.

Na událost upozornila Česká televize, podle které hořelo ve třetím patře budovy. Zaměstnanci stihli před příjezdem hasičů evakuovat dva klienty, další dva pak evakuovali hasiči. Všichni ostatní obyvatelé domova mohli podle ČT zůstat ve svých bytech, byty ale poškozené nejsou a hasiči předpokládají, že se ještě dnes budou moci klienti do domova vrátit.

autor: pta | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související