Přichází svátek zamilovaných, na Valentýna se připravují restaurace v celém Plzeňském kraji

13. únor 2023 09:15

Poslat milou zprávu nebo říct něco hezkého. I tak se dá oslavit svátek zamilovaných. Někteří přidají květinu a další plánují společnou večeři. Na Valentýna se připravují restaurace v celém Plzeňském kraji.

Jak se říká, láska prochází žaludkem. Kdy jindy a jak jinak tedy nejlépe prověřit toto tvrzení než společnou večeří na Valentýna, a to nejlépe v restauraci, kde se o vás dobře postarají. V podniku s názvem 100DOLA v Klatovech připravuje speciální zamilované menu kuchař Petr Dubský. „V nabídce bude kachní prso, tatarák a steak z lososa a jako dezert čokoládový fondant se zmrzlinou,“ prozradil.

Restaurace 100DOLA otevřela v roce 2020, tedy v době pandemie koronavidu. „Valentýnský večer pořádáme podruhé. Naposledy jsme měli plno, letos nám ještě zbývají nějaká volná místa, ale snad je ještě čas,“ uvedl provozní Jiří Prener.

Na rozdíl od Stodoly mají už nyní naplněnou kapacitu v klatovské restauraci Žíznivej Kozel. Sem se lidé na Valentýna, stejně jako na další degustační večery, vrací především stálí hosté. Akci ve svátek všech zamilovaných zde pořádají už posedmé, nevynechali ani v době covidu, kdy párům speciální menu dováželi domů. Co se týče ceny, oproti době před sedmi lety se částka za momentálně čtyřchodové menu zhruba zdvojnásobila.

Na Valentýna se chystají i další podniky, a to napříč celým regionem. Například plzeňský Zeke Sushi bar protáhne valentýnskou akci na několik dní, myslí tedy i na hosty, kteří například přímo 14. února nemají volno.

autoři: Jitka Englová , abk
Spustit audio