Přijďte na besedu Kriminálky Mirka Vaňury nebo na rozhovor Adély Gondíkové. Dvojka na mezinárodním knižním veletrhu Svět knihy

8. červen 2022

Český rozhlas je i letos partnerem mezinárodního knižního veletrhu Svět knihy, který se koná od čtvrtka 9. 6. do neděle 12. 6. 2022 na Výstavišti Praha. Ve stánku Českého rozhlasu umístěném v Křižíkově pavilonu D na pražském výstavišti se mohou návštěvníci těšit na bohatý program různých stanic Českého rozhlasu.

Hlavním dnem pro Český rozhlas Dvojka je pátek 10. června. Návštěvníci veletrhu se mohou v čase 11:00–12:00 zúčastnit speciální besedy pořadu Blízká setkání, do které si Adéla Gondíková pozvala kolegyni, moderátorku, dramaturgyni a autorku knih Jitku Novotnou.

Čtěte také

Povídat si budou nejen o pořadu Stříbrný vítr, který na Dvojce moderuje, ale i o knihách, které o rozhlasových setkáních Jitka Novotná napsala. Jitka Novotná je také dramaturgyní pořadu Noční Mikrofórum a řeč přijde i na její moravské kořeny, folklor nebo klasickou hudbu, ke které má blízký vztah a řadu let provází posluchače na koncertech vážné hudby.

  • Blízká setkání s Adélou Gondíkovou – stánek Českého rozhlasu – pátek 10. 6. 2022 | 11:00–12:00

Dalším zajímavým programem bude v pátek v čase 17:00–18:00 setkání s tvůrci pořadu a podcastu Kriminálka, Mirkem Vaňurou a jeho ženou Danou Vaňurovou. Ti návštěvníkům přiblíží, jak pořad o rekonstrukcích skutečných zločinů vzniká a co vše je potřeba udělat proto, aby bylo možné natočit a odvysílat každou epizodu tohoto velmi úspěšného pořadu a podcastu. V současné době se jedná o vůbec nejposlouchanější podcast Českého rozhlasu Dvojka. 

  • Kriminálka – podcast Mirka Vaňury, který vás zavede až na místo činu – stánek Českého rozhlasu – pátek 10. 6. 2022 | 17:00–18:00

V dalších částech programu a dnech se mohou návštěvníci těšit mimo jiné také na společný program Českého rozhlasu Dvojka a vydavatelství Radioservis, ve kterém vystoupí například Dalibor Gondík s týmem Ranní Dvojky a knihou Ranní špek (pátek 10. 6., 13:00–14:00) nebo Václav Kopta s besedou o knize Zlaté časy (sobota 11. 6., 10:00–11:00).

Více o programu a knižním veletrhu Svět knihy zde.

Český rozhlas je mediálním partnerem tohoto veletrhu.

Spustit audio

Související