Přímý přenos basketbalu opět na Radiožurnálu. Zápas Česko - USA vysíláme živě

30. srpen 2019

První zářijový den budou čeští basketbalisté bojovat o start na olympiádě v Tokiu. Světový šampionát rozehrají proti Američanům a Radiožurnál utkání odvysílá v přímém přenosu. Zápas mužské reprezentace se v živém vysílání rozhlasu objevil naposledy v 80. letech.

Dorazili do Číny, ale chtěli by ještě dál – do Japonska. Čeští basketbalisté už jsou v dějišti mistrovství světa a právě ze šampionátu v Šanghaji se mohou kvalifikovat i na olympijské hry do Tokia. Sedm reprezentací se totiž na hry do Tokia dostane přímo, dalších šestnáct nejlepších si zajistí olympijskou kvalifikaci.

Čtěte také

„Myslím si, že my nejsme v takové pozici, abychom vstupovali do šampionátu a dívali se už před základní skupinu. Jsme tým, který se tam probojoval po mnoha letech, tudíž předpokládám, že trenér Ginzburg se bude soustředit na jeden zápas po druhém v základní skupině a bude se snažit postoupit. A to, co se stane potom, bude bonus,“ připomíná basketbalista Jiří Zídek mladší.

Češi se na mistrovství světa dostali po dlouhých 37 letech. Na olympijské hry čekají ještě o dva roky déle. A hned při prvním utkání čelí velkému soupeři. Spojené státy Americké zvítězily v posledních dvou šampionátech a šesti z posledních sedmi olympiád.

Zápas hrajeme na Radiožurnálu živě a to v neděli od 14.30. Během vysílání uslyšíte také postřehy Jiřího Zídka mladšího.

autoři: Marek Augustin , had
Spustit audio

Související