Principál cirkusu JO-JOO Jaromír Joo říká: Život je cirkus a cirkus je život!

25. listopad 2016

V pátek 25. října 2016 byl naším dopoledním hostem v přímém přenosu z Radioklub v Havlíčkově ulici v Hradci Králové ředitel Národního cirkusu ČR JO-JOO Jaromír Joo. Cirkus v cirkuse - život, to je ale cirkus!

Principál Jaromír Joo se narodil v roce 1955 v Rychnově nad Kněžnou. Od dětských let se věnoval tréninku v cirkusové manéži, především žonglování a provazochodectví.

Během působení v Československých cirkusech a varieté byl zařazen jako artista již zmíněných disciplín. Působil také ve Varieté Praha v Lucerně a v brněnském varieté Rozmarýn. Zúčastnil se festivalu na Kubě. Hostoval také v Mongolsku, Rusku a tehdejší NDR.

Po revoluci založil svůj vlastní podnik, jehož je jediným vlastníkem čímž navázal na rodinnou historii předků. Je ženatý s manželkou Marcelou, má dvě děti: Patrika a Marcelu.

Dnes můžeme shlédnout Jaromíra Joo v manéži při žonglérském vystoupení. Ale hlavně při unikátním výcviku leoparda, který jako jediný v Evropě vystupuje pouze na vodítku bez ochranné klece. Této ojedinělé důvěry mezi šelmou a člověkem získal dlouhodobým koncepčním výcvikem, při kterém razil a dodnes razí heslo cukru a trpělivosti.

autor: jou
Spustit audio