Příroda je můj domov. Česká krajina pohledem Vladimíra Novotného

28. únor 2017

Srdečně vás zveme na výstavu velkoformátových fotografií české krajiny, pořízených z výšky fotografem Vladimírem Novotným.

Výstava bude slavnostně zahájena ve čtvrtek 2. března v 17 hodin v Galerii Vinohradská 12 v suterénu historické rozhlasové budovy.

Vladimír Novotný pochází z Jindřichova Hradce a svou první fotografii pořídil v šesti letech legendárním fotoaparátem Flexaret svého otce. Šlo tehdy o černobílou fotografii tulipánu. Fotografoval i ve škole, kde navštěvoval různé kroužky fotografování, vždy však převládalo fotografování přírody.

Před osmi lety se za účelem fotografování stal pilotem motorového paraglidingu a fotí výhradně přírodní scenérie z výšky. Své velkoformátové fotografie vystavoval v Galerii 2deci v Praze Strašnicích, v obchodním centru Harfa, Praha- Vysočany, ve sportovním areálu HamrSport, Praha-Záběhlice a na mnoha dalších místech. Nyní své fotografie pořizuje profesionální zrcadlovkou NIKON D800e.

Galerie Vinohradská 12 je pro veřejnost otevřena každý čtvrtek od 12 do 18 hodin. Velkoplošné fotografie přírody si můžete prohlédnout do konce března. V dubnu se můžete těšit na výstavu obrazů Blanky Velové s názvem Dialog v modré.

Spustit audio