Přišel silný partner. V Pardubicích se rýsuje nový majitel hokejového klubu, podnikatel Petr Dědek

30. duben 2020 06:50

Pardubičtí zastupitelé znovu na svém zasedání řešili hokejový klub. Jedním z bodů jednání bylo rozhodnutí mezi dvěma zájemci, kteří usilovali o vstup do klubu. Své nabídky městu dali podnikatelé Petr Dědek a Vladimír Pitter.

Nakonec v hlasování zvítězil jasně Petr Dědek, pro jehož nabídku se vyslovilo 24 z 35 zastupitelů. Pokud půjde vše podle plánu, novým většinovým majitelem by se mohl stát do měsíce.

Na otevřené zasedání přišlo asi padesát pardubických fanoušků, kteří poslouchali víc než hodinovou debatu zastupitelů. Když někdo z nich promluvil o tom, proč chce podpořit Petra Dědka, ozval se potlesk.

Podnikatel Petr Dědek

Pak došlo na hlasování, zastupitelé vybírali ze dvou nabídek a nakonec vedoucí odboru kanceláře primátora Radim Jelínek oznámil výsledky. Vítězem se stal Petr Dědek a získal tak exkluzivitu a město s ním bude dál jednat.

S rozhodnutím zastupitelstva byl spokojený i primátor Martin Charvát (ANO): „Po dobu 15 let nabízí skoro 250 milionů korun, a to je to, co dnes v hokeji chybí všem akcionářům – financování. Hokej není výdělečný podnik a jsem rád, že takhle silný partner přišel. Má zkušenost se sportem, s hokejem a doufám, že jednání dojdou k dobrému výsledku a zhruba za měsíc se sejdeme na zastupitelstvu, schválíme finální dokumenty a budeme moci mít silného většinového partnera,“ řekl primátor.

Skončí rozpolcenost názorů?

Volbu přivítal i sportovní manažer pardubických hokejistů a zastupitel za ANO Dušan Salfický. Podle něj klub potřebuje silného a hlavně jednoho majitele: „Každá společnost se lépe řídí, když má jasného vůdce. Na našem klubu byla v poslední době vidět rozpolcenost názorů, jak a kam klub vést. Věřím, že budeme mít jednoho majitele, který bude mít jeden názor, jak klub vést, a jeden směr, kam by měl klub putovat. To hokeji jen prospěje.“

A v lepší budoucnost pardubického hokeje věří i bývalý vynikající útočník Vladimír Martinec: „Měl by to být spolehlivý partner a spolehlivý majitel. Už letos pomohl po Vánocích, kdy klub dofinancoval, sehnal některé hráče. Měla by to být záruka, že se vrátíme tam, kam patříme,“ doufá v lepší zítřky Martinec.

autor: Oto Gutwirth
Spustit audio

Související