Přístroje, které vaří místo vás, jsou vhodné pro mladé rodiny i pro seniory

27. únor 2021

Pracujete doma a zmáhá vás skloubit péči o domácnost s pracovní zátěží? Dnes naštěstí neexistují pouze „chytré telefony“, ale také chytré spotřebiče, které dokáží vařit i uklízet za vás. S nimi už od on-line konference z obýváku ke spálenému obědu nikdy utíkat nebudete. S chytrými pomocníky nabírá vaření úplně jiných rozměrů a to samé platí i o úklidu. Největším benefitem je ušetřený čas.

V oblasti domácích spotřebičů se díky moderním technologiím vyskytuje mnoho novinek, například přístroje, které podporují zdravé nebo tzv. bezezbytkové vaření, kdy během přípravy maximálně využijete všechny ingredience. Pomocníkem pro každého jsou ale přístroje, díky kterým bude vaše vaření i úklid časově nenáročné a navíc jednoduché. Uvítají je vytížené mladé rodiny i senioři, které už péče o domácnost zmáhá.

Spálený oběd není jen o nepozornosti

Mnohdy je skutečně těžké odhadnout, jak dlouho je daný pokrm nutné péct, aby nebyl vysušený nebo nedopečený. Výborným pomocníkem jsou v tomto případě chytré trouby. Disponují totiž množstvím praktických funkcí a přednastavených programů, díky nimž budou vaše pokrmy vždy perfektně připravené.

Všichni známe tlačítka, která umožňují načasovat pečení nebo naprogramovat troubu, aby sama vypla v požadovaný čas. Ale existují i přístroje, kdy doslova vaříte pomocí jednoho prstu a jednoho tlačítka. Jednoduchým stlačením tlačítka můžeme získat mnoho možností a přístroj vaří sám.

O multifunkční kuchyňské přístroje bude do budoucna stále větší zájem

Multifunkční kuchyňské přístroje maximálně ulehčí a zefektivní domácí činnosti. Připraví za vás nejen kynuté těsto, ale ještě vše připraví, uvaří nebo upečou. Tím navíc ušetříte i finance a spoustu místa. Díky jejich kompaktnosti totiž odpadá nákup mnoha samostatných mixérů, šlehačů a mlýnků a nemusíte přijít ani o cenný prostor v kuchyni například zbytečně velkou plynovou troubou. Místo mnoha spotřebičů v několika skříňkách si tak vystačíte s jedním přístrojem, ve kterém pomocí moderních technologií uvaříte i složitější jídla jednoduše a navíc v domácím prostředí.

Máte tolik pomocníků, že se v kuchyni nemůžete hnout? Multifunkční kuchyňské přístroje vám pomůžou ušetřit místo i čas

Vaření snad nikdy nebylo jednodušší!

Součástí těchto multifunkčních chytrých přístrojů jsou totiž i recepty. Pokud si jeden z nich vyberete, přístroj už vás sám v přípravě vede. Stačí jen stisknout tlačítko a podle instrukcí ve správný čas doplnit správné ingredience. Můžete se pak v klidu věnovat své práci.

Na displeji se totiž objeví i informace, jak dlouho přístroj bude danou činnost vykonávat a za jak dlouho bude naopak potřebovat vaší asistenci, například doplnit dostatek vody. Přístroje je ale samozřejmě možné obsluhovat i plně manuálně a vařit si své vlastní recepty podle vlastní fantazie.

Úklidové systémy ušetří váš čas o 50 %

Práci v domácnosti vám usnadní i chytré vysavače, ať už ty robotické, které fungují téměř samy, nebo ty ruční se spoustou funkcí. Hlavním trendem jsou ale bez kabelové úklidové systémy. Už žádné vláčení dlouhého kabelu a žádné přerušování vysávání kvůli různým povrchům.

Robotický vysavač může uklízet za vás

Silné vestavěné baterie přístrojům umožní stejným výkonem co nejdéle uklízet celou domácnost. Naprogramujeme více funkcí a vysavače samy odhadnou, jak intenzivně mají vysávat. Je to díky senzorům v hlavicích, které dokáží rozpoznávat povrchy, a podle dané informace pak kartáč pracuje v rámci úklidového systému. Na jedno zmáčknutí tlačítka tak vyčistíme celou domácnost. Nejoblíbenější úklidové systémy dokonce vytírají a vysávají zároveň. Při jejich používání je úklid časově o 50 % rychlejší.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.