Příznivci Sparty a Slavie se sešli v Mazelově, na sídlišti Vltava se hrál turnaj v beachvolejbalu

10. červenec 2017

V Mazelově hrály proti sobě Sparta a Slavia, čestný výkop provedl Josef Frydrych. Beachvolejbalový pohár vyhráli Havlín s Benešem a Lorenzová s Břínkovou. Do Českého Vrbného dorazí Lukáš Pollert. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

V Mazelově se setkali příznivci fotbalové Sparty a Slavie. Pozorně utkání sledoval také Josef Frydrych, fotbalista, který hrával v Dynamu, ale nejlepší roky prožil v sešívané Slavii. „Samozřejmě na Slavii vzpomínám v dobrém, za mého působení jsme hráli v popředí tabulky. Dokonce jsem si s sebou přivezl dres hráče Realu Madrid, proti kterému jsem hrál, to byl nezapomenutelný zážitek,“ vyprávěl.

Více se nakonec dařilo Spartě. V tradičním duelu přátel velkých S ve starých gardách vyhrála 2:0, v týmu áček 3:1.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Fotbalisté hrají přípravná utkání. Dynamo České Budějovice v Kamenici nad Lipou porazilo Brno 2:0. Juniorka Dynama remizovala s Jihlavou doma na Složišti 2:2 a Roman Lengyel, hlavní trenér týmu, potvrdil, že sleduje úplně jiné věci než konečný výsledek. „Splnilo to účel, kluci si zaběhali, nikdo nic nepodcenil, nikdo se nezranil, mají to místo tréninku,“ řekl.

Hráči Táborska vyrazili na turnaj o Křišťálový pohár do Počátek. Ve finále Jihočeši porazili 2:1 na penalty Znojmo. Konečné pořadí: první Táborsko, druhé Znojmo, třetí Vlašim a čtvrtý Prostějov.

V Českých Budějovicích se hrál pohárový turnaj v beachvolejbalu. Vyhrálo juniorské duo Štěpán Havlín - Vít Beneš. V dívkách dvojice Andrea Lorenzová - Michaela Břínková, která porazila pár Hana Makoňová - Lucie Šauerová.

Poražená finalistka Hana Makoňová vyprávěla o tom, že je ráda, že se turnaj hraje v areálu na sídlišti Vltava. „Je to tu fajn, příjemné, kvalitní areál. S Lucií Šauerovou hrajeme první společnou sezónu, objíždíme český pohár juniorek,“ dodala.

Volejbalistky z SK Hlincovka rekapitulují mezinárodní turnaj v Klagenfurtu. Linda Buchalová byla členkou stříbrného výběru v kategorii do patnácti let. „Byla tam úplně super atmosféra. Jak je tam spousta zemí, tak je to úplně něco jiné,“ popsala.

Kam v týdnu za sportem:

Vyrazit můžete do vodáckého areálu Lídy Polesné v Českém Vrbném u Českých Budějovic. V průběhu víkendu se pojedou slalomy, uskuteční se atraktivní mistrovství České republiky v paddleboardingu a bude u toho také jako trenér svých dětí olympijský vítěz Lukáš Pollert. „Závody pojedou dvě děti, trénovat jich možná budu víc, ale závody pojedou jen dvě,“ potvrdil.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio