Proč to nevyšlo? Poslechněte si teaser k podcastovému seriálu Rozchod

25. únor 2022

Jeden mikrofon, dva lidé a deset let společného života. To je seriál Rozchod. Pusťte si teaser k příběhu Denisy a Honzy, kteří pátrají po tom, proč jim vztah nevyšel. Všech šest epizod poslouchejte od 7. března.

Denisa a Honza spolu strávili deset let. Teď se v nahrávacím studiu ohlížejí za svým vztahem, aby zjistili, proč se rozešli. Díky audionahrávkám, které Denisa v průběhu jejich společného života natočila, se noří do hlubin vlastních vzpomínek. Jsme tak s nimi u seznámení, prvních hádek, na svatební cestě, ale i ve chvílích, kdy říkají slova, která už nelze vzít zpátky. Denisa s Honzou hledají odpověď na to, kde se stala chyba a jestli se dalo rozchodu zabránit.

Denisa Barešová a Jan Nedbal

Denisa je umělkyně z AVU, která vytváří zvukové instalace ze všeho, co nahraje, ať už to jsou zvuky moře, králíků, nebo lidského těla. Dokumentuje ale hlavně Honzu a společný vztah, což ho mnohdy pěkně štve. Svou tvorbou se chce živit, ale prosadit se v uměleckém světě je pro ni těžké.

Honza je na první pohled úplně jiný než Denisa. Ona a rodina jsou pro něj na prvním místě. I proto se staví do role toho, kdo vydělává peníze, což ho občas frustruje. Vadí mu, jakým způsobem ho Denisa ve svých instalacích vykresluje. Celkově moc nerozumí její umělecké bublině, která je tak vzdálená od korporátního uvažování, ve kterém se pohybuje on.

Ačkoliv se může zdát, že jsou Denisa a Honza úplně jiní, podobají se jeden druhému víc, než si dokáží připustit. Lze jen tak škrtnout deset let společného života a posunout se dál?

Hlavní postavy podcastového seriálu Rozchod ztvárnili Denisa Barešová, držitelka Ceny Thálie, a Jan Nedbal. Režisérem, spoluscenáristou a autorem hudby je Šimon Holý, který se vrací po dvou sériích Zkouškovýho, prvního českého hraného podcastu pro mladé.

Podcastový seriál Rozchod poslouchejte na Radiu Wave od 7. března 2022. Najdete ho na webu wave.cz/rozchod, v mobilní aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

autor: Josef Kokta
Spustit audio

Související