Promarněný náskok, třetí třetina hrůzy. Mora se bude muset o postup rvát v pátém utkání na ledě Vítkovic

16. březen 2022

Olomoučtí hokejisté nevyužili první šanci na postup do čtvrtfinále play off. Vítkovicím na vlastním ledě podlehli 3:4, a stav série předkola je 2:2 na zápasy. Rozhodující utkání se bude hrát ve čtvrtek.

Podle olomouckého útočníka Viléma Buriana bylo pro zápas zásadní mimo jiné to, že jeho tým nevedl po první třetině více než o gól.

„Je pravda, že to asi nemělo skončit jenom 1:0, mělo to být vyšším skóre. Pořád jsme ale po dvou třetinách vedli 2:1 a v poslední době se nám tyto výsledky dařilo uhrávat. Teďka nám to tam bohužel napadalo. Nemyslím si, že bychom tam něco podcenili, ale někdy se to tak prostě semele,“ hodnotil vytáhlý útočník, který v utkání zaznamenal jeden gól a jednu asistenci.

„Nemyslím si, že bychom tam něco podcenili, ale někdy se to tak prostě semele.“
Útočník HC Olomouc Vilém Burian o ztraceném vedení

Olomouckého trenéra Zdeňka Motáka zase mrzelo, že jeho tým nezvládl závěrečnou třetinu, ve které třikrát inkasoval. „Dostali jsme gól na 2:1 přinesený do brány, ale takové věci se stávají. Bohužel jsme nezvládli třetí třetinu, bylo tam pár zajímavých okamžiků od všech účastníků na ledové ploše. My jsme bohužel byli o jeden gól horší,“ hodnotil Moták.

Vyrovnaná série se tak za stavu 2:2 stěhuje zpátky do Vítkovic, kde už se v pátém utkání rozhodne o postupujícím. Hrát se bude ve čtvrtek od 17 hodin.

autoři: Tomáš Minarčík , dja
Spustit audio