Provazochodkyně přešla řeku Vltavu ve výšce 35 metrů bez jištění. Podívejte se na videopřenos

14. srpen 2019

Český rozhlas Vltava vám přináší unikátní zážitek ze zahájení festivalu Letní Letná.  Provazochodkyně Tatiana-Mosio Bongonga z francouzského souboru Cie Basinga přešla v přímém přenosu řeklu Vltavu na laně dlouhém 350 metrů.

Přechodem přes Vltavu ve výšce 35 metrů na laně dlouhém 350 metrů odstartoval ve středu 14. srpna letošní ročník mezinárodního festivalu Letní Letná. Světoznámá provazochodkyně se českému publiku s velkým úspěchem představila již před šesti lety, kdy u příležitosti oslav 10. výročí festivalu vystoupala na vrchol šapitó.

Čtěte také

Tentokrát byla však laťka nastavená mnohem výš – její „procházka v oblacích“ vedla od Právnické fakulty, přes Vltavu až do Letenských sadů, to vše za doprovodu živé hudby, která provazochodkyni celou dobu hrála do rytmu. Festival tak společně s artistkou, jejíž umění sledují se zatajeným dechem desetitisíce lidí po celé Evropě, opět posouvá hranice možného.

16. ročník mezinárodního festivalu Letní Letná proběhne mezi 14. srpnem a 1. zářím a v průběhu necelých tří týdnů nabídne to nejlepší ze světové i české novocirkusové scény. Více informací na www.letniletna.cz.

Program vysílání a festivalu:

14. srpna 10:00
Hostem Vizitky Tatiana-Mosio Bongonga, provazochodkyně z francouzského souboru Cie Basinga. Moderuje Veronika Štefanová.
14. srpna 18:00
Živé vysílání a živý videostream na Facebooku Vltavy z „procházky v oblacích“
Náplavka u Právnické fakulty v Praze, vstup volný
24. srpna 20:00
Rádio Dada, rozhlasová improvizace souboru 11:55 v Barovém stanu festivalu Letní Letná

Zveme vás na debaty po představení
Moderuje Veronika Štefanová
18. 8. Projet PDF
19. 8. Théâtre d’Un Jour
20. 8. Cirque Aïtal
22. 8. Cirque Alfonse
29. 8. Losers Cirque Company

autor: Český rozhlas Vltava