První boj o pohárové příčky Slavia nezvládla. V Boleslavi začala hrát až po vyloučení

6. březen 2016

Fotbalovou Slavii čekala první velká zkouška jejího v zimě posíleného kádru. Pražský tým se mohl dostat na pozici zaručující evropské poháry. Ve 20. kole Synot ligy ale prohrál na hřišti Mladé Boleslavi 1:2. Na přímého konkurenta v boji o místo v nejlepší čtyřce tabulky tak ztrácí pět bodů.

„Byli jsme tu skoro jako doma. Měli jsme tu hodně fanoušků, kteří vytvořili výbornou atmosféru. Ale zápas nám prostě nevyšel. Škoda, že jsme nehráli tak, jako po té červené kartě,“ litoval slávistický stoper Michal Frydrych.

Právě on se dostal v 56. minutě v pokutovém území do kontaktu s domácím Janem Chramostou, byl vyloučen a Mladá Boleslav šla z penalty zásluhou Lukáše Magery do vedení.

Až pak paradoxně Slavia ožila a měla šance, do té doby v očekávaném utkání prakticky nic neukázala.

„Neměli jsme mezihru. Chyběl nám pohyb a Boleslav nás hodně přehrávala,“ sportovně uznal střídající Muris Mešanović, který v samotném závěru zkorigoval prohru pražského týmu na 1:2.

V Mladé Boleslavi se ukázalo, že ambiciózní Slavia ještě potřebuje čas a nejde dělat zázraky ze dne na den. I středočeské mužstvo má ale na čem pracovat, aby se vyhnulo herním výpadkům.

„Možná s přibývající únavou člověk ztratí koncentraci. I to může hrát roli,“ přemítal mladoboleslavský trenér Karel Jarolím, který by rád podobné věci omezil na minimum. Teď je ale pro jeho tým podstatné, že zvládl utkání s konkurentem v boji o pozice zaručující evropské poháry.

autoři: mva , vman
Spustit audio