První Čech mistrem světa ve vodním slalomu po 44 letech? „Je to nádherné,“ popisuje Chaloupka

7. říjen 2021
Na férovku s V. Hradilkem

Hostem sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem je čerstvý mistr světa v singl kanoi Václav Chaloupka. Jaký má vztah se svými kolegy z vodního slalomu? S jakými experty spolupracuje při tréninku? A jak vzpomíná na svůj triumf na světovém šampionátu do 23 let? Poslechněte si celý rozhovor!

Z českých kanoistů slavil titul mistra světa naposledy Petr Sodomka v roce 1977. To je 44 let. Teď jsi přišel ty a na svém prvním mistrovství jsi v Bratislavě vyhrál. Jaký je to pocit? 

Čtěte také

Když to řekneš takhle, tak je to neuvěřitelné. Přiznám se, že to trvalo tak dlouho, jsem zjistil až po zisku toho titulu. Vůbec jsem to nevěděl. Myslel jsem si, že Lukáš Pollert nějaký titul měl. Je to nádherné. Popravdě nevím, proč nám to trvalo tak dlouho. 

Byl to pro tebe jeden z těch nejemotivnějších momentů? 

Byl to ten wow moment. Nevím, kdo mi to řekl. Asi se někdo z českého štábu koukl do telefonu a řekl, že je to 44 let. Myslel jsem, že si dělají legraci. 

Je to pro tebe určitě životní úspěch. Zhodnoť poslední dvě sezony. Jaké pro tebe byly?

Byly ty nejlepší, co jsem zatím v kariéře měl. Hezky vychází ten dvouletý cyklus tím, jak jsem začal trénovat s Pytlákem a s tebou ve skupině. Když jsem do ní přicházel, tak cíl byl kvalifikovat se do seniorské reprezentace, což se mi předtím nedařilo. O dva roky později jsem dosáhl na titul mistra světa. Ta cesta se může zdát neuvěřitelně rychlá a i mě to překvapilo, ale myslím si, že se tam poskládala spousta věcí a díky tomu to funguje.

Kteří sportovci čerstvého mistra světa inspirují? A dokáže po tréninku vypnout? Poslechněte si celý rozhovor!

Sportovní talkshow Na férovku s Vavřincem Hradilkem každý čtvrtek živě na Radiožurnálu Sport

 

autoři: Vavřinec Hradilek , vla

Související