První ocelářské hokejové derby sezony zvládli lépe hokejisté Třince. Nad Vítkovicemi vyhráli 4:2

8. říjen 2018 10:17

Třinecké i vítkovické hokejisty na začátku sezony pronásledují zranění klíčových hráčů. Do prvního derby šly z lepší pozice Vítkovice. Nakonec ale prohrály 2:4, Oceláři byli aktivnější a úspěšnější.

Třinecké publikum vidělo své hráče v této sezoně teprve podruhé na domácím ledě a poprvé vítězně. Autor druhého zlomového gólu Erik Hrňa si pochvaloval, že se Třinec konečně trochu rozstřílel. „Vytváříme si čím dál víc šancí a teď – abych to ale nějak nezakřikl – nám tam začaly padat i góly,“ dodal.

Oba vítkovické góly vstřelil Patrik Zdráhal, ale jeho spoluhráči šance zahazovali a proto Vítkovice neuspěly. „Myslím, že to nebylo jednostranné. Bylo to vyrovnané utkání, ale některé šance jsme bohužel neproměnili. Šancí bylo tak na pět gólů, ale jestli chceme vyhrávat, musíme je proměňovat. Nemůžeme pořád hrát na jeden, dva góly,“ tvrdil Zdráhal.

První trefu Třince obstaral bekhendovou dorážkou zkušený Rostislav Martynek. Po návratu z Litvínova to byl jeho první gól v dresu Ocelářů. A mohl si pochvalovat dva povedené zápasy za sebou, kdy Třinec vyhrál v pátek na ledě prvního Litvínova a pak v neděli zvládl i derby s Vítkovicemi.

„Dva těžcí soupeři, šest bodů, parádní. Ale musíme jet dál. Myslím, že bojovností a nasazením by se to mohlo pomalu zvedat. Dali jsme víc jak dva góly, takže určitě spokojenost,“ pochvaloval si Martynek.

Třinečtí věří, že po špatném začátku se výkony zvedají. „My teď musíme hrát takhle bez chyb, nepropadat zbytečně, prostě nedávat soupeři tolik šancí, hrát na ten gól, dva – pak šlo vidět, že na konci už jsme si dávali nahrávky na jeden dotek, že to sebevědomí roste. Musíme to potvrdit i v dalším zápase,“ doplňuje Erik Hrňa.

Oceláře v tomto týdnu čekají tři domácí utkání. V úterý v Lize mistrů se Storhamarem, v pátek v extralize se Spartou a v sobotu přivítají Pardubice.

autor: ddp
Spustit audio

Související