Prvoligové fotbalisty olomoucké Sigmy povede po Václavu Jílkovi bývalá hvězda hanáckého týmu Radoslav Látal

1. červen 2019

Perfektně poznat hráče prvoligového kádru, úzce spolupracovat s mladými hráči a stavět na současné ose týmu. To jsou plány nového trenéra Sigmy Olomouc Radoslava Látala. Bývalý fotbalista hanáckého klubu, německého Schalke a české reprezentace nahradil ve funkci Václava Jílka, který odešel do pražské Sparty.

„Jsem trenér, který má rád takovou agresivitu, dynamičnost, nasazení, protože spíš vyznávám ty hráče, kteří jsou takoví spíš problémoví, kteří se na tom hřišti vyžívají. Musím ty kluky poznat, některé už znám. Bude tady hodně práce, ze začátku určitě budeme nabírat kondici,“ říká Radoslav Látal a vysvětluje, koho myslel zmíněnými problémovými hráči.

V širším kádru Sigmy je i Látalův syn, který se v dresu juniorky olomouckého klubu podílel na zisku českého mistrovského titulu. Nic lehkého ho teď ale podle jeho otce nečeká.

„Já jsem byl na něj vždycky hodně kritický. Zapomeňme na to, že je to můj syn. Budu se k němu chovat, jako ke každému jinému hráči,“ Dodává Látal.

Podle Radoslava Látala budou mít všichni hráči stejnou výchozí pozici. Po působení v Polsku, Bělorusku a na Slovensku chce teď nový trenér Sigmy uspět v české lize.

„Vracím se domů, do prostředí, které znám. Naposledy jsem byl v Baníku Ostrava. Po té době, co jsem trénoval venku, je to pro mě velká výzva,“ dodává Látal.

Nedaleko rodných Němčic nad Hanou, kde má Radoslav Látal stále své blízké. Přípravu s celkem Sigmy na novou sezónu začne Radoslav Látal v polovině června.

autor: min
Spustit audio