Prý moc netrénují. To ale fotbalisté Bavorovic změnili a chtějí do krajského přeboru

9. říjen 2017

Bavorovice by rády postoupily do krajského přeboru. Házenkáři Lokomotivy si poradili s Plzní. Rudolfov nastřílel Jablonci ve futsalu devět gólů. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Fotbalisté Bavorovic útočí nejen na přední příčky I. A třídy, ale v klubu uvažují o dalším postupu. Podle šéfa Karla Fraňka se v minulém přestupním termínu podařilo doplnit kádr o kvalitní hráče. „Někteří prošli líhní Dynama a je to na nich vidět, Dynamo opravdu kvalitu hráčům dává. My jsme odsud dostali tři kluky a ti zvedli hru o level výš,“ doplnil.

Kromě mančaftu se zdokonalují i tréninky a zázemí. „Bavorovice byly vyhlášené tím, že se tady moc netrénovalo. To se změnilo a je to vidět ve výsledcích. Museli jsme také koupit novou výsledkovou tabuli, budeme rekonstruovat kabiny a klubovnu. Už je opravená střecha a dlažba a nyní chceme, aby to vypadlo dobře i vevnitř,“ řekl Karel Franěk.

Naposledy hrály Bavorovice zápas I. A třídy s Vimperkem. Vyhrály 2:1. Oba góly vstřelil Tomáš Smékal. Jeho první trefa byla trochu kuriózní, gól totiž dal oběma nohama. „Přilétl centr do malého vápna, já jsem v první chvíli podklouzl, trefil jsem to pravou, snad i levou a pak jsem to doklepl kolenem, takže šťastná trefa,“ popsal.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Motor České Budějovice ve WSM lize překvapivě prohrál na ledě v Ústí nad Labem 2:0.

Atmosféra při futsalovém utkání v Rudolfově

Zato volejbalisté Jihostroje porazili Brno 3:0 a udělali svému trenérovi René Dvořákovi velkou radost. Zvládli i za stavu 2:0 na sety pětibodové manko ve třetí sadě. „Museli jsme dohánět velkou ztrátu a jsem rád, že jsme to otočili a nemusel se hrát další set,“ zmínil trenér.

V extralize házené Strakonice remizovaly s mistrovskou Duklou 26:26 a mají první bod v soutěži. Ve druhé lize Lokomotiva České Budějovice porazila Plzeň 34:21. „Momentálně jsme na dně tabulky, takže jsme potřebovali vyhrát. Soupeř byl sice trochu oslabenější, ale myslím, že jsme ho naprosto převálcovali,“ hodnotil Matěj Jiránek.

A jako válec se představili také futsalisté z Rudolfova. Sice v pohárovém osmifinále prohrávali 0:2, ale vyhráli nakonec 9:4.

Tabulka:

V krajském přeboru fotbalistů Milevsko - Katovice 3:4, Hluboká - Jindřichův Hradec 3:4, Osek - Sezimovo Ústí 1:3, Rudolfov - Třeboň 0:3, Dačice - Táborsko 1:4, Čimelice - Olešník 3:0, Nová Včelnice - Protivín 2:0, Želeč - Dražice 4:2.

První v tabulce je Želeč s 23 body, druhý Jindřichův Hradec (21 bodů) a třetí Táborsko (20 bodů). Tabulku uzavírají desetibodové týmy Osek, Sezimovo Ústí a Nová Včelnice a pak trápící se osmibodová Hluboká a Dačice s pouhými čtyřmi body.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.