Psychiatr Cyril Höschl: Trochu stresu potřebujeme. Abychom vůbec něco dělali

18. červenec 2022

Jaký vliv má motivace na pracovní výkon? A jakou úlohu hraje stres v práci nebo doma? „Není pravda, že stres je jen škodlivý,“ míní psychiatr Cyril Höschl v rozhovoru s Vladimírem Krocem. „Rozdělit si ho můžeme na hodný a zlý.“ V audiozáznamu celého pořadu Jak to vidí... také uslyšíte, jak se dá zjistit skutečná spokojenost zaměstnanců, jak se liší škodlivý a zdravý stres, jaký vliv na výkon mají mezilidské vztahy a počet e-mailů a jestli se dá oddělit práce a osobní život.

„Je potřeba najít optimum,“ odpovídá psychiatr Cyril Höschl na otázku, jaký je vztah mezi stimulací a výkonem v práci. Zmiňuje experiment, kdy se vědci snažili hlodavce přimět k vyšším výkonům. Zprvu stoupající křivka dosáhla vrcholu a zvířata už nebyla schopna se zlepšovat.

Stejné je to se stresem, připomíná psychiatr v rozhovoru s Vladimírem Krocem. Není pravda, že stres je jen škodlivý a že za všechno může stresová doba, ve které žijeme, zamýšlí se Cyril Höschl v pořadu Jak to vidí...

Stres potřebujeme jako pohyb

Se stresem je to jako s pohybem. Stres je zdravý. Jenže když běháte a venku je minus deset stupňů, vy máte zápal plic a čtyřicítku teplotu, tak to není ani zdravé, ale zabije vás to.“ 

Rozdíl je v tom, jestli máme, nebo nemáme vliv na události doma nebo v práci. „Trochu stresu potřebujeme k tomu, abychom vůbec něco dělali,“ říká Höschl. „Když jsme stresovaní, náš výkon roste, protože se musíme o něco snažit. Tím jsme stimulovaní, podobně jako v experimentu s hlodavci. Až dosáhneme optimálního výkonu.“

Podobně se dá vnímat i stres. Když jste bezmocní, situace vás začne sžírat, vysvětluje Höschl pojem zlý stres. Ten vede k žaludečním vředům, hypertenzi, arytmiím. Sami si můžeme rozdělit stres na hodný a zlý, radí psychiatr.

Odměny v práci

Jakou roli hraje motivace, bohusy a finanční odměny? Když stimulace překročí mez, to znamená, že odměna je příliš vysoká, tak už pozitivní roli nehraje, vysvětluje Höschl spojitost mezi pracovním výkonem a mírou motivace.

Nejen, že nestimuluje, ale dokonce výkon snižuje. Lidé se pak zaměří jenom na bonus. A to, proč tam vlastně jsou, se dostává do pozadí a výkon klesá, uzavírá téma na Dvojce.

Spustit audio

Související