Pytlákem se z nevědomosti může stát i rybář s platnou povolenkou a rybářským lístkem

6. březen 2023

Jste členy rybářského svazu, máte platnou povolenku, sedíte u vody zapsané v soupisu revírů, a přesto pytlačíte. To se vám snadno může stát na Hostačovském rybníku u Golčova Jeníkova.

Stačí přehlédnout drobnou cedulku upozorňující na to, že Hostačovka už není rybářským revírem. V oficiálním soupisu totiž stále figuruje.

„Rybářský revír Hostačovka 1, jehož součástí byl rybník Hostačovský v katastrálním území Zvěstovic, byl zrušen rozhodnutím Krajského úřadu Kraje Vysočina 1. listopadu loňského roku. O zrušení rybářského revíru v užívání Českého rybářského svazu východočeského územního svazu požádal přímo vlastník rybníka,“ potvrdila mluvčí krajského úřadu Jitka Svatošová.

Hostačovský rybník nepatřil rybářům, měli ho pouze v užívání a jeho právoplatný majitel se teď rozhodl, že už to tak nechce. 

„Soupis revírů byl vydaný na loňský a letošní rok, A dodatek na letošní rok se dával do tisku někdy v létě, takže to se taky nestihlo,“ vysvětluje předseda místní organizace Českého rybářského svazu v Golčově Jeníkově Josef Miláček.

O změně se tak rybáři dozvědí z facebooku, webových stránek Rybářského svazu nebo časopisu Rybářství.

autor: Milan Soldán
Spustit audio

Související