Radim Vrbata: První zápasy v NHL jsou specifické. Snad bude hokej fanoušky v Praze bavit

Po třech letech se do Prahy vrací nejprestižnější hokejová klubová soutěž NHL. Základní část sezony 2022-2023 zahájí v Praze v 02 Aréně souboj San Jose Sharks s Nashvillem Predators! Vzájemné zápasy odehrají v pátek 7. října a v sobotu 8. října. Stanice Radiožurnál a Radiožurnál Sport je mediálním partnerem akce a z obou zápasů odvysílá přímé přenosy! Jak se na zápasy těší bývalí hokejoví útočníci Radim Vrbata a Jiří Tlustý? I to probrali ve Speciálu Radiožurnálu Sport.

V O2 Areně se bude hrát v pátek 7. října od 20:00 a ve stejný čas i v sobotu 8. října. Fanděte při poslechu Radiožurnálu Sport. V přímém přenosu budou páteční utkání komentovat Tomáš Lörincz a Adam Weidenthaler. Sobotní duel doprovodí komentářem František Kuna a Martin Charvát.

Hned čtyři z pěti odehraných zápasů NHL v Praze odehrál i bývalý hokejový útočník Radim Vrbata. Například v roce 2010 řádil v dresu Phoenixu, kdy v Praze proti Bostonu vstřelil dvě branky a zaznamenal jednu asistenci a podílel se na vítězství 5:2. Nabídnou fanouškům první zápasy sezony mezi San Jose Sharks a Nashvillem Predators plnohodnotnou zábavu a brankové hody?

„V každém sportu a každé lize je ten první zápas specifický sám o sobě. Je to ještě umocněné tím, že kluby cestovaly napříč Amerikou, pro San Jose třeba časový rozdíl devět hodin. Z hokejového hlediska je těžké předpovídat, jak ty zápasy budou vypadat. I pro fanoušky bych si přál, aby ten hokej bavil,“ říká jednačtyřicetiletý Radim Vrbata.

Čtěte také

I po skončení hráčské kariéry se kolem hokeje stále točí bývalý útočník Jiří Tlustý. Nemrzí ho, že si během nejlepších hokejových let nemohl užít zápas NHL před domácími fanoušky v Praze?

Mrzí mě spíše, že už nemůžu hrát hokej. V Praze jsem si sice nezahrál, ale zase jsem si zahrál zápas NHL v Evropě ve Finsku. Tři roky zpátky, když tu hrál Kuba Voráček s Philadelphií, tak jsme se pak sešli v jedné hospodě. Dali jsme si dvě, tři piva, probrali jsme zápas a on už se musel jít balit, protože druhý den odlétali zpátky do zámoří,“ vzpomíná Tlustý.   

Čtěte také

V případě, že nebudete mezi šťastlivci, kteří se dostanou do haly, tak vám vše podstatné nabídne exkluzivní vysílání Radiožurnálu a Radiožurnálu Sport! Budeme na tréninku i na zápasech a vše uslyšíte v přímém přenosu. Navíc máme před O2 Arenou přistavený R-stream, kde budeme zpovídat zajímavé hosty.

Spustit audio

Související