Rádio Dada a Večerní škola pro pokročilé uvádějí Existenciální kuchařku Igora Malijevského a Václava Kahudy: Kuře à la bažant

9. červenec 2021

Kuře, špek, česnek, švestková povidla, černé pivo, jalovec, nové koření, černý pepř celý a bobkový list, sůl a Vít Janota.

Větší kuře dáme na pekáč, osolíme a proložíme nakrájeným špekem, česnekem a kořením (v přiměřeném množství). Může včela toužit po identitě jatečního skotu? V černém pivu (3 dcl) rozmícháme švestková povidla (cca 4–6 polévkových lžic). Zlepší řízená psychoterapie produktivitu pracovních kolektivů? Vzniklou směsí polijeme a podlijeme kuře a dáme péct do trouby na cca 1,5 hodiny. Existují podzemní bažanti? Podáváme s vařenými bramborami (nebo rýží), broskvemi a brusinkami. Lingvistický dezert: jedna „Tatranky“ s Vítem Janotou a jeho průvodcem kulturou českého pohostinství. 

autoři: Igor Malijevský , Václav Kahuda , Klára Vičíková
Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.