Radio Holiday začalo vysílat z berlínského Alexanderplatzu

26. leden 2023

Nabídka digitálně šířených rozhlasových stanic v Berlíně se od ledna rozšířila o Radio Holiday. Stanice je součástí DAB+ multiplexu na kanálu 7B. Pro příjem vysílače Alexanderplatz musí mít zájemce horizontálně položenou anténu.

Kapacita rozhlasové sítě Berlin/BRBG 7B už je opět plně obsazena. V současné době je zde k dispozici šestnáct programů ve standardu DAB+. Jak upozornili 11. ledna diskutující na portálu Rundfunkforum.de, do nabídky bylo zařazeno také Radio Holiday. Stanici je vyhrazena datová kapacita 72 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. S touto hodnotou jsou šířeny v multiplexu i další programy.

Multiplex Berlin/BRBG 7B je určen zejména pro oblast hlavního města Německa, vysílá proto pouze z nejznámějšího metropolitního vysílače Alexandeplatz s výkonem 10 kW. Příjem na omezeném území České republiky je možný, zájemci ovšem musí nést v patrnosti, že pro příjem je nutná externí anténa v horizontální polarizaci. Součástí multiplexu jsou dále například stanice Schlager Radio+, lulu.fm, Radio Teddy nebo MEGARADIOmix.de.

autor: lukpo
Spustit audio

Související