Radiožurnál je jednička na trhu! Děkujeme, že nás posloucháte

Český rozhlas Radiožurnál se stal s náskokem nejposlouchanějším rádiem v Česku. Významně posílila také pozice Českého rozhlasu na rádiovém trhu. Ukazují to aktuální výsledky hlavního výzkumu poslechovosti rádií v České republice Radioprojekt za 3. a 4. čtvrtletí roku 2020, které byly zveřejněny po roční přestávce způsobené koronavirovou pandemií.

Čtěte také

„Je skvělé, že stanice Českého rozhlasu v tomto obtížném období obstály a udržely si přízeň publika. Zvýšený zájem o informace významně posílil pozice ČRo na trhu. Jasně se tím ukazuje, jak jsou média veřejné služby pro veřejnost důležitá a jak nezastupitelnou roli ve společnosti hrají,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Nejviditelnějším výsledkem je návrat Radiožurnálu na pozici nejposlouchanějšího rádia po 15 letech. Za aktuální skvělé výsledky patří dík našim posluchačům i všem rozhlasákům, kteří i ve složitých podmínkách koronavirové krize dál zajišťují vysílání i jeho podporu.

Denně skoro milion posluchačů

Radiožurnál poslouchalo denně 937 tisíc posluchačů, což je téměř o 100 tisíc více než dlouholetého lídra rádiového trhu Rádio Impuls (841 tisíc).

Výsledky denní poslechovosti

Potěšující nárůst o 18 tisíc posluchačů zaznamenal i Český rozhlas Dvojka (344 tisíc). Počet posluchačů Českého rozhlasu v průměrném dni překročil hranici 1 600 tisíc. Rekordně narostl také podíl Českého rozhlasu na trhu, a to na 24,1 %.

Spustit audio