Radiožurnál představil novou digitální stanici – olympijský speciál

10. leden 2018

Český rozhlas nabídne posluchačům informace ze Zimních olympijských her 2018 rovnou na dvou stanicích. Vysílání Radiožurnálu doplní nová digitální stanice Radiožurnál – olympijský speciál, která začíná živým přenosem zahajovacího ceremoniálu v pátek 9. února ve 12 hodin a každý den nabídne až 19 hodin živého sportovního vysílání.

Český rozhlas bude v době konání letošních Zimních olympijských her vysílat z celkem pěti studií, z toho dvě budou přímo v jihokorejském Pchjongčchangu. Další vysílání pokryjí studia stanic Český rozhlas Radiožurnál a stejnojmenná digitální stanice ze sídla ČRo v Praze. „Český rozhlas jako přirozený lídr na trhu digitalizace si tuto důležitou vysílací platformu připravil i pro olympijské hry, čímž posluchačům nabídne zejména pestřejší obsah,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. Posledním pátým studiem bude stříbrný R-Stream z Olympijského festivalu v Brně, jenž bude vysílat deset hodin denně.

Digitální stanici Český rozhlas Radiožurnál – olympijský speciál mohou posluchači naladit v aplikaci iRadio, na webových stránkách Radiozurnal.cz, iRozhlas.cz a také v Praze, Ostravě, Brně a Plzni na digitálních rádiích v multiplexu ČRo DAB+. „Tyto olympijské hry jsou pro nás specifické. Všechny důležité události a závody českých medailových nadějí jsou v hlavních vysílacích časech rádií. Proto jsme se rozhodli připravit mimořádně na šestnáct dní speciální sportovní stanici, která všechny důležité závody českých medailových nadějí nabídne celé v přímém přenosu," doplnil šéfredaktor stanice Český rozhlas Radiožurnál Ondřej Suchan.

Český rozhlas Radiožurnál – olympijský speciál začíná vysílání živým přenosem zahajovacího ceremoniálu v pátek 9. února ve 12 hodin. Každý den v průběhu konání Zimních olympijských her nabídne 19 hodin živého sportovního vysílání plných živých vstupů, přenosů, reportáží, Olympijský deník Davida Jakše, který je zpravodajem v Asii, nebo dvě četby na pokračování - premiérové načtení Pohádky o Raškovi a knihy Zátopek. Pro posluchače je také připraven Archivní výběr těch nejnapínavějších sportovních událostí z vysílání Českého rozhlasu a Československého rozhlasu.

Tradiční stanice Český rozhlas Radiožurnál pak posluchačům každou půl hodinu nabídne olympijský souhrn, živé vstupy ze závodů s českou účastí, mnoho reportáží a rozhovorů a hlavně rozhovory s českými medailisty v pořadu Host Lucie Výborné.

Posluchači se dále mohou těšit na dva speciální tematické dny; 11.2., kdy uplyne padesát let od zlatého skoku Jiřího Rašky, a 22.2., kdy uplyne dvacet let od triumfu českých hokejistů v Naganu.

Spustit audio