Radiožurnál Sport vzal nevidomé na EuroBasket. „Skvělá atmosféra s výborným komentářem,“ pochvalují si

13. září 2022

Společný projekt Radiožurnálu a Nadačního fondu Českého rozhlasu Nevidomý fanoušek tentokrát pozval zrakově handicapované na jednu z největších sportovních událostí tohoto roku – na basketbalový zápas v rámci EuroBasketu 2022 v O2 Aréně v Praze.

„Na projektu Nevidomý fanoušek jsem poprvé a jsem nesmírně rád, že jsem mohl zažít atmosféru i s výborným komentářem. Myslím, že to je velká pomoc a máme z toho velký zážitek,“ chválí projekt Jiří Reichel z odboru zrakově postižených SK Slavia Praha.

Zápas mezi českým národním týmem a týmem Finska nevidomým na místě komentovali sportovní redaktoři Radiožurnálu Sport Miroslav Lenc a Adam Weidenthaler.

„Každá mezinárodní sportovní akce je pro nás skvělou příležitostí, jak ukázat projekt Nevidomého fanouška i zahraničním klubům a pořadatelům,“ říká ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová.

Naším cílem je, aby toto jednoduché řešení organicky přebírala i zahraniční rádia či pořadatelé sportovních i kulturních akcí, kteří respektují princip rovných příležitostí i v oblasti zábavy,“ doplňuje.

Nevidomý fanoušek na EuroBasketu 2022

Po zápase fanoušci zavítali do mobilního rozhlasového studia R-stream, kde měli možnost osobně zažít pocit z živého vysílání Radiožurnálu Sport.

Projekt Nevidomý fanoušek dlouhodobě zpřístupňuje těžce zrakově postiženým sportovní i kulturní aktivity, jako jsou sportovní utkání, koncerty nebo divadelní představení.

autoři: Jana Němečková , prh
Spustit audio

Související