Radka Kvačková: Očima tchyně

Čtyři fejetony novinářky a publicistky Radky Kvačkové. Krátké texty mapující život ve všech jeho podobách, ale vždy s humorným nadhledem, vycházely nejdříve časopisecky.

Člověk se dostane na špatnou cestu, ani neví jak. Stačí slabá chvilka a může se stát třeba korupčníkem, nebo nedej pámbu i zlodějem. A jsou takoví, co se jim jen jednou zatmělo před očima a skončili dokonce jako vrazi. Moje postavení v lidské společnosti utrpělo v jednom malostranském kostele. Farář požehnal manželskému páru a já se stala tchyní. Neomluvitelné….

Ukázka z jednoho fejetonu Radky Kvačkové jen potvrzuje, co jednoznačně sděluje už titul knihy. V cyklu Setkání s literaturou dnes uslyšíme čtyři fejetony české novinářky a publicistky, a zdaleka nepůjde jen o radosti a starosti tchyně.

Krátké texty mapující život ve všech jeho podobách, ale vždy s humorným nadhledem. Čtyři minipříběhy - Rady a porady, Zeť, Bez tréningu to nepůjde a Okamžiky štěstí. Jak říká sama autorka, fejetony Očima tchyně vycházely v časopisech. Knižně vyšly proto, že si o ně čtenáři psali. Chtěli Je mít pohromadě. 

Čte: Helena Čermáková
Připravila: Eva Lenartová
Dramaturgie: Ludvík Němec
Režie: Lukáš Kopecký
Natočeno: 2018

autor: ele
Spustit audio