Rally Monte-Carlo dostal Erik Cais jako vánoční dárek, připravuje speciál, fyzičku i paměť

11. leden 2022 11:01

Už 20. ledna vstoupí automobilový závodník Erik Cais z Fryštáku do své první kompletní sezony mistrovství světa v rally.

20. ledna 2022 si automobilový jezdec Erik Cais konečně definitivně rozbalí ten nejhezčí vánoční dárek. Právě na Štědrý den oznámil pilot z Fryštáku, že z evropského šampionátu přechází od nové sezony do mistrovství světa v rally. Úvodním závodem bude slavná rally Monte-Carlo.

Z dvaadvacetiletého závodníka je jasně cítit, jak zodpovědně se na posun mezi světovou elitu připravuje. Šéf jeho závodní stáje Orsák Rally Sport Jaroslav Orsák i proto nepochybuje, že Cais přesun zvládne. Do přípravy patří třeba i tréninky paměti, protože Caise čekají ve světovém šampionátu tratě, které dosud nikdy neabsolvoval. 

Dobrá zpráva po české fanoušky rally je to, že i přes náročný program ve světovém šampionátu Erik Cais doufá, že na konci srpna si najde čas také na účast ve zlínské Barum Rally.

Zjišťovali jsme, jak vypadají finální přípravy na start ve světové rally. 

Závod Rally Monte-Carlo je vůbec jedním z nejstarších závodů rallye – jezdí se od roku 1911 v Monaku. Je už tradičně prvním závodem Mistrovství světa v rally WRC. Na programu je v roce 2022 17 rychlostních zkoušek, celková délka měřených úseků je přes 296 km. Start je ve čtvrtek 20. ledna 2022, cíl v neděli 23. ledna 2022.  Letošního závodu se z českých jezdců zúčastní Erik Cais, Jan Černý a Martin Rada. 

Spustit audio

Související