Ředitel cyklistického závodu už počítá kilometry, které se pojedou Okolo jižních Čech

9. červenec 2016

Závod silničních kol Okolo jižních Čech se sice jede až koncem prázdnin, už teď je ale třeba vytipovat trasu. Nejen to má na starost ředitel závodu Jan Hájek, který organizuje tuto největší silničářskou akci v regionu.

Závod odstartuje 31. srpna. Teď už ale musí být definitivně jasno, kudy se pojede. „Největší starosti teď jsou s povolováním tratí, protože máme přes 600 kilometrů křížem krážem jižními Čechami. Odevzdali jsme návrhy na policii i odbory dopravy a čekáme na vyjádření,“ uvedl Jan Hájek.

Srdcem závodu bude Jindřichův Hradec. Špičkovou mezinárodní cyklistiku si ale užijí fanoušci i v dalších městech. Královská etapa opět skončí téměř v oblacích - na šumavském Churáňově.

„Máme na trase nová města, třeba Dačice, takže pojedeme kousek Českou Kanadou, ale z nějakých osmdesáti procent se snažíme držet ty trasy stejné,“ říká Jan Hájek.

Důležitá část sezony vyvrcholila závody mistrovství České republiky v Hodoníně a Kyjově. „Předpokládám, že teď se začnou týmy zabývat druhou půlkou sezony, kam patří i náš závod. Brzy doladíme konkrétní účast týmů,“ uzavírá.

autor: kaj
Spustit audio