Ředitelem Zpravodajství Českého rozhlasu byl jmenován Ondřej Suchan

27. duben 2022

Generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral s účinností od 1. května 2022 jmenoval ředitelem Zpravodajství Ondřeje Suchana. Změny ve vedení vzala dnes na své veřejné schůzi na vědomí Rada Českého rozhlasu. Ondřej Suchan i nadále povede stanici Radiožurnál.

„Ondřej Suchan rozhlasové zpravodajství úspěšně vedl od začátku roku, kdy byl pověřen jeho řízením. Věřím, že jako ředitel Zpravodajství zúročí své dosavadní zkušenosti, které získal především na pozici šéfredaktora stanice Český rozhlas Radiožurnál. Jeho hlavním úkolem bude zajistit, aby zpravodajství Českého rozhlasu bylo nadále vyvážené, objektivní a plnilo dobře svou veřejnoprávní roli. Očekávám, že bude také pokračovat v dalším rozvoji našich úspěšných stanic Český rozhlas Radiožurnál a Český rozhlas Plus, zpravodajského serveru iROZHLAS či našeho klíčového podcastu Vinohradská 12,“ uvedl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Čtěte také

Ondřej Suchan studoval Vyšší odbornou školu publicistiky v Praze. Už během studia začal pracovat v celostátních médiích. Nejprve v Mladé frontě DNES a poté v Nedělním světě a časopisu Týden. V roce 2009 poprvé přišel do Českého rozhlasu, kde pracoval v redakci reportérů. Následoval návrat do tištěných médií. Tři roky byl šéfem sportovním redakce Lidových novin, poté vedoucím magazínu Pátek Lidových novin. Od roku 2013 pracuje opět v Českém rozhlase. Nejprve jako vedoucí domácího zpravodajství Českého rozhlasu, následně vedoucí programu Radiožurnálu. V dubnu 2016 se stal šéfredaktorem stanice Český rozhlas Radiožurnál.

Spustit audio