Rekordní zájem provází registraci k novým zubařkám v Bohumíně

10. únor 2023 06:20

Bohumínská nemocnice dnes uzavře registraci do nových zubařských ordinací. Zájem pacientů, kteří jsou dlouhé měsíce bez potřebné péče, je rekordní. V databázi jsou už teď tisíce žádostí. Radnice přestaví svou budovu v centru města na moderní stomatologickou kliniku, kde budou mít od podzimu zázemí a kompletně vybavené ordinace tři lékařky. Z městského rozpočtu na to půjde 20 miliónů korun.

Zubaře už zoufale více než rok shání 71letá paní Anna Kohútková. „Je to katastrofa. A je to všude, není to jen v Bohumíně. Měla jsem zubaře, byl tady rok a odešel. Od té doby nemůžu nikoho sehnat. Dcera mě teď přihlásila, zaregistrovala, tak snad to vyjde,“ říká.

Spolu s touto seniorkou je aktuálně v databázi 15 tisíc žadatelů. „To, co se stalo v okamžiku, kdy se elektronickým způsobem lidé mohli začít registrovat, předčilo všechna naše očekávání. Určitě jeden z těch faktorů, podle kterých se budeme rozhodovat, bude, jestli je to občan Bohumína. Ti budou mít určitě přednost,“ upřesňuje ředitel bohumínské městské nemocnice Svatopluk Němeček.

Stomatologická klinika bude spadat pod městskou nemocnici. Zubařky mohou přijmout maximálně 3 tisíce pacientů. Jejich přesný seznam bude ze zájemců tvořit nemocnice příští týden.

Spustit audio

Související