Reprezentantka Marie Havlíčková dokáže upoutat pozornost nejen florbalovým uměním

1. únor 2022

Florbalistka Marie Havlíčková zdědila umělecký talent po otci a její starší sestra ji přivedla k celoživotní lásce... tetování. Mladá obránkyně se tak dnes nevěnuje pouze malbě na plátno, ale také na kůži.

Obránkyně florbalového Chodova a národního týmu Marie Havlíčková sice studovala v Praze soukromou kadeřnickou školu, ale ve svém volném čase daleko víc rozvíjela svůj umělecký talent. Věnuje se totiž malbě na plátno a v posledních měsících také, čím dál tím víc, tetuje.

Marie Havlíčková

"Tetování mně provází také už od malička.Mojí sestře přibývaly na těle nějaké omalovánky. Mně se to vždycky strašně líbilo," říká dvacetiletá florbalistka Marie Havlíčková, která na přelomu listopadu a prosince debutovala na seniorském světovém šampionátu.

Sama má několik tetování a ráda se s nimi chlubí. Třeba na sociálních sítích ukázala to, které jen tak někdo vidět nemůže. Přes celá záda má totiž kolem páteře nápis Láska hojí všechny rány.

Havlíčková má svůj vlastní osobitý styl nejen tetování. Často maluje abstraktní čáry, které se znovu těžko dají napodobit a jsou tak naprosto jedinečné. Její spoluhráčky z klubu i reprezentace jí ale zatím tak velký prostor na svém těle nedaly.

autoři: Jakub Kanta , JMys
Spustit audio