Reprezentuju nejenom Českou republiku, ale i Jihlavu. Judista Lukáš Krpálek je čestným občanem

20. listopad 2021 06:00

Judista, dvojnásobný olympijský vítěz Lukáš Krpálek se stal prvním sportovcem, který obdržel čestné občanství města Jihlavy.

Judista Lukáš Krpálek se stal čestným občanem města Jihlavy. Kromě dvojnásobného olympijského vítěze bylo čestné občanství uděleno in memoriam ještě Aloisi Janáčkovi a Pavlu Novákovi.

Obrovský poděkování…

Odchovanec jihlavského juda Lukáš Krpálek ocenění převzal na slavnostním koncertu k výročí 17. listopadu. „Každý takový ocenění je obrovský poděkování za celou moji sportovní kariéru, když se snažím něčeho dosáhnout a reprezentovat,“ děkoval před zaplněným sálem kulturního domu v Jihlavě Lukáš Krpálek.

Dvojnásobný olympijský vítěz zároveň dodal, že věří, že ještě nějaký úspěch ve své kariéře připojí. „Vím, že sportovní kariéra není do nekonečna, ale ještě budu chtít nějaký ten rok na té žíněnce strávit a doufejme, že to bude stejně úspěšné, jako byly to roky předchozí.“

Na Jihlavu nedám dopustit

Lukáš Krpálek se stal vůbec prvním sportovcem, který čestné občanství města Jihlavy obdržel. „Sice 14 let žiju v Praze, ale na Jihlavu nedám dopustit. Strávil jsem tady spoustu krásných chvil a snažím se hrdě reprezentovat Jihlavu.“

Na své rodné město Lukáš Krpálek nezapomíná. Už dvakrát zažil, jak ho na jihlavském náměstí vítali tisíce spoluobčanů jako olympijského vítěze. „Nádherné chvíle, člověk si vzpomene, jak procházel Jihlavou a najedou stojím na náměstí a celá Jihlava mě přijde přivítat. Jsou to krásné chvíle,“ svěřuje se čestný občan města Jihlavy judista Lukáš Krpálek.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související