Režisér Andy Fehu: Viděl jsem s kamarádem UFO nad Libní

22. září 2021

V dada rubrice Brambora s vejcem jsme telefonovali do italského městečka Monopoli, kde se v této době nachází režisér Ondřej Pavliš alias Andy Fehu. Zajímali jsme se nejen o to, co je klíčová vlastnost úspěšného režiséra, ale taky o to, zda mu chutná koprovka, jestli má řidičák a co je jeho oblíbená záhada. Právě záhady a nadpřirozené jevy jsou totiž režisérovo charakteristické téma.

Ivana hned vyzvídala, s jakým nadpřirozeným jevem se Andy setkal v poslední době. Sympatický filmař prozradil, že nedávno spolu s kamarádem viděl UFO nad Libní. Zajímaly nás samozřejmě podrobnosti včetně detailnější lokace. Rozhovor se ale dostal i k dalším zásadním záhadám a taky k ježdění v autě po poli.

V hudebním okénku jsme provětrali nadčasový a nesmrtelný hit Michaela Jacksona Beat It. Aleš k tomu přidal opravdu krásnou historku o spolužákovi Petru Chudobovi, jehož tatínek si prý myslel, že se v téhle skladbě zpívá o bidetu. „Nádherná vzpomínka,“ shrnula Alešovo vyprávění Ivana a bylo to.

Jak si doma upéct kuřecí bábovku? Jak si vybělit zašedlé ponožky? A jaká barva se Andymu Fehu hnusí? Poslechněte si celý díl Brambory s vejcem a budete hned o něco moudřejší.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.