Richard a Sandra Pogodovi: Hoď se do Pogody

Hoď se do pogody. Tak pojmenovali svou knihu plnou veselých historek Sandra a Richard Pogodovi, tedy – otec a dcera. Sandra je známá herečka, Richard neméně známý olomoucký muzikant. Oba však pojí nejenom rodinné vazby, ale taky obrovský smysl pro humor, ironii, nezkrotná zvědavost a vzácná schopnost udělat si legraci sám ze sebe.

Člověk by jim tu velmi neotřelou domácí i jinou pogodu opravdu málem záviděl, i když v ní občas jde i o život. Ovšem i v těchto dramatických situacích není o legraci nouze. Pogodovi jsou už zkrátka takoví, s nimi prostě nic není obyčejné, nic nejde klidně. Se Sandrou a Richardem se život zdá být jako dlouhá jízda na obřím kolotoči. Jednou jste dole, jindy nahoře, občas je vám špatně, ale pořád se s úsměvem škrábete nahoru. Za pozornost ostatně stojí i Sandřina anotace jejich společné knihy: Většina lidí má tátu, ale já mám tatu. Můj tata je, jak to říct… přírodní úkaz, lokální baron Prášil. Toto není ani tak kniha, jako dokořán otevřené okno do našeho obýváku. Vítejte! Doporučuji odskočit si, pak se posadit, slabší nátury se prosím přikurtují, a můžeme začít. Přísaháme s tatou, že všechny příběhy, které zde vyprávíme, se opravdu staly.

Kdo zná Sandru a Richarda Pogodovi, ten o tom nemá sebemenší pochybnost.

Spustit audio

Nejnovější zprávy

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.