Rocková kapela Silver Bliss je kapelou období covidu. Začala hrát a vše se zavřelo

30. prosinec 2021

Hostem poslední Harendy roku 2021 je rocková kapela Silver Bliss. V současné sestavě hraje asi dva roky. Tehdy muzikanty doplnil zpěvák a textař Viktor Polášek.

Kromě Viktora Poláška tak kapelu tvoří kytarista Lukáš Horák, baskytarista Tomáš Černek a bubeník Jiří Malík. „Neviditelnou“ součástí kapely jsou pak ještě Luděk Lazarczyk (blisslights) a Vojtěch Lukáš (sound design).

„Hrajeme zhruba dva roky. Z Brazílie jsem se vrátil v září 2019 a pak jsme spolu začali zkoušet. Takže máme za sebou mega kariéru – začali jsme hrát a všechno se zavřelo,“ směje se zpěvák Viktor Polášek.

Několik koncertů ale mezi uzávěrami kapela přesto stihla. A čas, kdy se hrát nemohlo, kapela využila ke zkoušení a nahrávání. „Fyzický nosič nebude, fanoušci vše najdou na Spotify,“ dodává baskytarista Tomáš Černek.

Mimochodem Tomáš Černek se s Viktorem Poláškem znají z dřívějšího společného hudebního působení. I o tom je v rozhlasové Harendě řeč.

Silver Bliss ve Studiu 1 během natáčení Harendy

Playlist Harendy

00:00 znělka Harendy
00:11 úvodní slovo Igora Vašuta
00:41 Na chvíli se vrať (hudba T. Černek, O. Tyleček, M. Kubát • text Viktor Polášek)
04:25 rozhovor s kapelou
07:42 SMSong (hudba T. Černek, O. Tyleček, M. Kubát • text Viktor Polášek)
11:50 rozhovor s kapelou
14:27 80 dní (hudba Simon Neil • text Viktor Polášek)
18:22 Za modrou dálavou (hudba Tomáš Černek a Silver Bliss • text Viktor Polášek)
22:24 rozhovor s kapelou
27:16 Černá Petra (hudba Jan Kaňka, Tomáš Černek • text Viktor Polášek)

autoři: Igor Vašut , tif

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.