Rokycanská nemocnice zahájila výstavbu nového parkoviště pro 200 aut

9. únor 2022 11:15

Lepšího parkování se brzy dočkají řidiči mířící do Rokycanské nemocnice. V areálu začala výstavba nového parkoviště. Kraj tak reaguje na stále větší vytíženost zdravotnického zařízení a nedostatečné parkovací kapacity, ale také plánovaná modernizace celého areálu. 

„Samotná výstavba byla zahájena v minulém týdnu a dokončení je plánováno na počátek srpna. Myslím si, že v tom máme i určitou bezpečnostní časovou rezervu, to znamená, že zhruba v polovině srpna počítáme s uvedením samotného parkoviště do provozu. Parkoviště bude osazeno automatickým vjezdovým systémem, stejně jako tomu je u jiných větších nemocnic,“ uvedl ředitel Rokycanské nemocnice Jaroslav Šíma s tím, že výstavbu financuje Plzeňský kraj a vyjde na víc než 30 milionů korun.

Horní i spodní parkoviště ve Voldušské ulici, které mají kapacitu 90 aut, zůstanou zachované. Spodní se ale postupně dočká úpravy v rámci rekonstrukce celé Voldušské ulice.

Řidiče stavební práce omezí minimálně

„Samozřejmě plocha, kde parkoviště vzniká, je oplocena tak, aby stavební firma mohla bez problémů pracovat. Nicméně my jsme vzadu za nemocnicí vytvořili takovou dočasnou parkovací plochu, která primárně slouží zaměstnancům, aby neblokovali místa určená pro pacienty. Takže věříme, že omezení budou jen minimální,“ popsal Jaroslav Šíma.

V budoucnu dojde také na modernizaci areálu nemocnice. Rekonstrukce bude probíhat po etapách. „V první fázi počítáme s kompletní rekonstrukcí přední části nemocnice. Jedná se v podstatě o poliklinickou část, kde je ambulantní provoz. Jedním z důvodů je technická zastaralost prostor a druhým náš zájem rozšířit rozsah a strukturu péče, protože jsme si vědomi, že řada odborných ambulancí dnes v nemocnici chybí. Rádi bychom proto našim pacientům tyto služby nabídly,“ uzavřel ředitel nemocnice v Rokycanech Jaroslav Šíma.

autoři: Veronika Krátká , jik
Spustit audio