Rozdílovým hráčem volejbalistů Jihostroje může být Chilan Gevert

23. říjen 2016

První vítězství volejbalistů Jihostroje v úvodním kole extraligy v Praze jenom potvrdilo, že jediný jihočeský zástupce v soutěži má pro sezonu vysoké ambice. Vedení klubu vyhlásilo útok na postup do finále.

K úspěšné sezoně by měly českobudějovickému klubu pomoct i tři nové zahraniční posily – Chilan Sebastian Gevert , Američan Colin Hackworth a Ukrajinec Valerij Todua.

„Sebastin patří mezi špičku evropských hráčů. Měl by posílit a zvýšit kvalitu týmu. Věřím, že když nás nepostihnout žádné zdravotní a jiné komplikace jako v loňském roce, tak můžeme pomýšlet na nejvyšší ambice,“ říká prezident Jihostroje Jan Diviš.

Českobudějovický klub podle jeho slov pomýšlí nejen na ligové finále, ale i na finále v Českém poháru. Zároveň se chce dostat minimálně do třetího kola evropských pohárů.

Rozdílovým hráčem v důležitých zápasech by mohl být právě Sebastian Gevert, který svou kvalitu ukázal už v průběhu přípravných pohárových utkání. „Ano, myslím, že on by mohl být klíčovým hráčem při lámání chleba. Může na sebe vzít zodpovědnost a věřím, že ty rozhodující zápasy je schopen uhrávat,“ myslí si Jan Diviš.

A nejen hráčský kádr byl obměněn. Na postu asistenta trenéra se nově objevil René Dvořák a spolupráce s hlavním trenérem Janem Svobodou prý zatím funguje, jak uvedl Jan Diviš.

„Nejsou mezi nimi žádné negativní projevy a karty jsou tam dány. Honza Svoboda je velmi slušný a solidní člověk a ví, že ať sezona dopadne jakkoliv, tak v letošní sezoně skončí na postu hlavního trenéra,“ říká Diviš s tím, že ale není vyloučeno, že by se mohl na lavičku vrátit.

Vedení Jihostroje chce dát ale šanci jihočeským odchovancům. „Tím je Renda Dvořák, který byl tři roky na nějaké zkušební štaci a spolupráce funguje. Myslím, že se to projevuje už v tréninkových a přípravných procesech. Teď mají s Honzou Svobodou rozdělené pozice a je tam jasná pravomoc každého z nich a podle mě to funguje i lidsky,“ uzavřel prezident klubu.

autoři: kaj , nis
Spustit audio