Rozhlasoví technici nebývají v éteru slyšet, ale bez nich by nebylo slyšet vůbec nic

7. květen 2023

Rozhlasové vzpomínky na to, jak se někomu někdy něco nepovedlo, jsou něčím úžasným. Jsou to totiž chvíle, kdy vás nikdo za prohřešek nepokárá, ale naopak, všichni se smějí a tleskají. A takových vzpomínek si ve Vltavínu pustíme několik. 

V pořadu jsme se v minulých letech vždy začátkem května už několikrát vrátili do rozhlasové historie, protože právě v prvních květnových dnech roku 1945 začala českobudějovická stanice vysílat. Byť to ještě nebylo klasické rozhlasové, ale z pohledu dnešní mluvy víceméně pirátské vysílání.

Tentokrát vzpomínání začneme vážnějším tónem. Pojďme si ty dny připomenout v krátkém sestřihu. V záznamu jsou slyšet přímí účastníci Zdeněk Čurda, Karel Hebík, Karel Fojtl a Václav Piloušek.

Další vzpomínky patří těm, kteří nebývají v éteru slyšet, ale bez kterých by nebylo slyšet už vůbec nic, technikům. Na ně vzpomíná Karel Kubát, asistovat mu bude Jaroslav Reitmayer. Hlavním hrdinou bude podvakrát technik Zdeněk Čurda, který patřil k těm prvním, díky nimž českobudějovická stanice vůbec vznikla, a Ludvík Fiala.

Spustit audio

Související